Lørdag og søndag bliver det for alvor jul i den gamle kongeby. Fredag startede julen så småt rundt omkring i Nyborg.

Nyborg: På Torvet begyndte det at lugte af jul - sådan i overført betydning. Henne i Borgmestergårdens køkken lugtede det for alvor af jul - helt bogstaveligt.

Julen gik så småt i gang i Nyborg fredag eftermiddag. Det store marked på Torvet åbnede efter planen klokken 16, men en hel del mennesker kunne ikke vente så længe og osede rundt blandt boderne i timerne op til åbningen, mens de handlende gjorde klar.

I Borgmestergården et par hundrede meter væk havde nogle af de aktive frivillige taget hul på de forestående juledage allerede fra morgenstunden.

En stor gris var hentet hjem fra Svendborg, og i løbet af dagen blev den parteret og gjort klar til gammeldags julesul som blodpølser, æbleflæsk, finker, fedt til fedtemadder og ikke mindst medisterpølse.

- Jeg tror vi nåede op på rundt regnet 30 meter medisterpølse, sagde Lars H. Jacobsen - bedre kendt som Lasse, da han midt på eftermiddagen tilberedte det sidste af grisen sammen med Finn Christensen, den tidligere slagtermester fra Mellemgade. En enkelt gryde med fedtegrever var stadig over ilden på det gamle brændekomfur, mens resten af grisen var pakket sammen og kølet ned.

- Vi deler smagsprøver ud her i køkkenet på lørdag den 9. december om formiddagen og så længe der er noget tilbage, sagde Lasse Jacobsen.

Lørdag og søndag venter man en masse gæster til det store julemarked, og også den kommende weekend er det meste af Nyborg centrum omdannet til juleby.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.