Julemarkedet tæller gæsterne

Det er altid noget af en vurderingssag, hvor mange gæster, et arrangement som "Jul i den gamle kongeby" tiltrækker. I år tages et testanlæg i brug, som registrerer digitalt. Arkivfoto: Bureauet Nyborg

Julemarkedet tæller gæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et forsøg på at få et mere nøjagtigt tal for, hvor mange gæster, "Jul i den gamle kongeby" samler, bliver der i år talt digitalt.

Nyborg: Der var en, der var to, der var tre...

Normalt er det sin sag at gøre op, hvor mange der gæster et arrangement som "Jul i den gamle kongeby" i Nyborg i denne og næste weekend.

Af og til er det forsøgt ved, at nogle personer har stillet sig op på centrale steder i byen og i en times tid har talt dem, der passerede. Og så ud fra det har ganget op for at få et nogenlunde statistisk billede af antallet af markedsgæster.

Behov for præcis dokumentation

Det er i disse moderne, digitale tider imidlertid ikke tilstrækkeligt, lyder det fra turistchef Sanne Hoffensetz Andresen fra Bureauet Nyborg, der især har ansvar for den del af julemarkedet, der er omkring Torvet.

- Vi skal dokumentere alt, hvad vi beskæftiger os med. Vi er nødt til at få nogle mere præcise tal. Og gerne også tal for, hvad der under et marked tiltrækker mange, og hvad er måske er mindre interessant, siger hun.

Derfor bliver der i år som et forsøg sat digitale tællere op centrale steder - på Torvet og i de tre gågader i bymidten. Tællerne registrerer de smartphones, der passerer, fortæller Mikkel Ibsen, der er byplanlægger og smart-city-projektleder i Nyborg Kommunes tekniske afdeling.

- Tællestationerne vil med korte intervaller tælle, hvor mange smartphones, der passerer. Det giver en række øjebliksbilleder af antallet af personer det pågældende sted, siger han.

- Vi får kun den oplysning, at en smartphone passerer. Vi får ingen andre data. Og det er klart, at vi ikke kan registrere, hvis den samme mobil passerer samme tæller flere gange.

Systemet har kommunen lånt hos selskabet Geo Fyn, der er ejet af de fynske kommuner. Det er et testsystem, og derfor er tællingen under julemarkedet i Nyborg også et forsøg.

- Vi håber at få nogle data, der mere detaljeret fortæller os, hvor mange gæster, der er, og især hvor gæsterne bevæger sig hen, siger Mikkel Ibsen.

 

Tæller tre weekender

Der tælles i begge markedsweekender og igen den følgende weekend som reference til markedsdagene.

Da der er tale om et forsøg, venter Mikkel Ibsen først at have et resultat til januar, som markedsarrangørerne så skal vurdere.

- Svendborg har brugt testsystemet, og her var man meget tilfreds med den viden, det gav, siger Mikkel Ibsen.

Julemarkedet tæller gæsterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce