Nyborg Kommune opfylder et stort ønske: Der kommer lys på ni multibaner, så de kan bruges om aftenen.

Nyborg: Det er skolebørn fra kommunens 9.-klasser, som kom med ønsket sidste år, og nu har Nyborg Byråd afleveret julegaven.

Byrådet vedtog i enighed tirsdag aften, at der skal lys på ni af de multibaner, der er stillet op rundt omkring i kommunen. En multibane er en lille, indhegnet bane, hvor man kan spille fodbold, basket eller andre boldspil.

- Det var elever fra 9.-klasserne, der kom med ønsket i forbindelse med den årlige byråds-temadag sidste år, fortalte formanden for kommunens kulturudvalg, Erik Rosengaard (V), da sagen var på dagsordenen i byrådet tirsdag aften.

- Jeg synes, det her er en god julegave til de unge, sagde han.

Der bliver i 2018 sat lys op ved banerne i Herrested, Ørbæk, Vibeskolen i Ullerslev, ved skolen i Aunslev, ved Heldagsskolen i Skellerup og ved Birkhovedskolen og Danehofskolen i Nyborg. De to Nyborg-skoler får endda lys på to baner hver.

Det er en ganske dyr julegave, byrådet på den måde fik fyret af på deres decembermøde. 270.000 kroner regner man med, at den koster.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.