Den første weekend med julemarked i Nyborg var en flot succes. Julerierne vender tilbage næste weeekend.

Nyborg: Bymuseet Borgmestergården var som sædvanligt proppet med jul i flere etager. Kirken bød på både gudstjenester og hygge i Korsbrødregården, fotoklubben gav sit besyv med i Anders Draghes Gaard, i biblioteket blev der klippet og klistret, i forretningerne røg julegaverne over disken og selv i den gamle politistation holdt en stribe kunsthåndværkere til.

Der har været Jul i den gamle Kongeby. Og selvom kongens borg er lukket og under ombygning, var der masser af steder i byen, hvor julestemningen nåede kongelige højder.

Søndag eftermiddag klingede første halvleg af julemarkedet ud, og gæsterne forsvandt hjemad mod adventskransen. Imens kunne turistchef Sanne Andresen glæde sig over den første weekend med julemarkedet.

- Jeg er glad med glad på, sagde hun søndag eftermiddag, mens der stadig var åbent på Bureauet - turistkontoret på Torvet, hvorfra løjerne bliver koordineret.

- Det er min klare fornemmelse, at der har været langt flere mennesker til markedet i år end tidligere, og det virker også som om der er langt flere gæster udefra.

Sanne Andresen understreger, at hun er nødt til at basere sin vurdering på fornemmelserne. Godt nok bliver julemarkedets gæster i år talt på en smart måde af følere rundt om i byen, der kan tælle antallet af mobiltelefoner. Men de tal har man ikke til rådighed foreløbig.

Eftersom slottet er lukket, har arrangørerne været nødt til at se sig om efter nye lokaliteter i byen, og derfor var også den gamle politistation åbnet som julestue for kunsthåndværkere. Også herfra blev der meldt om masser af gæster. 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.