Juelsbergløb for 30. gang


Juelsbergløb for 30. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: - Det er 30. gang, Juelsbergløbet løbes i år.

- Nej, for det startede i 1974.

- Det passer ikke, for det var altså i 1979.

Debatten om alderen på det lokale motionsløb, Juelsbergløbet, i Nyborg har bølget frem og tilbage her i avisen på det seneste. Men nu blander Sven Jønsson sig i debatten - og han er manden, som arrangerede Juelsbergløbet, skabte 10 km ruten, som stadig bruges, og han lavede aftalen med godsejer Erik Juel om, at løberne må bruge Juelsbergskoven. Sven Jønsson slår fast, at første Juelsbergløb blev løbet i 1979 - så der altså 30. gang i år.

- Det er rigtigt, hvad Stiftstidende har skrevet, at der var et arrangement i årene før. Man kaldte det vist Juelsberg Jogget, og det var et helt uformelt arrangement uden fortræning og uden tidtagning, siger Sven Jønsson.

Han var medlem af bestyrelsen for NGIF Gymnastik og Atletik og havde ansvaret for atletik og motion. Derhjemme i Aabenraa, hvor han nu bor, har han udklip fra det første "rigtige" Juelsbergløb, der fandt sted lørdag den 14. oktober kl. 14 i 1979.

- Deltagerantallet kan jeg ikke sige helt præcist, men 232 fik deres tid noteret - det fungerede i øvrigt ganske primitivt, for man fik bare sin tid skrevet på en papskive, når man var kommet over målstregen, siger Sven Jønsson.

- Men jeg vil gætte på, at omkring 300 løbere deltog i det første løb. Og året efter var der 415 med - til det løb har jeg stadig startlisten.

Sven Jønsson er rejst fra Fyn for mange år siden, men han følger stadig lidt med i Nyborgs liv, og han har også tænkt sig at stille op til årets Juelsbergløb, der finder sted den 28. september.

Debatten om Juelsbergløbets alder blev startet af journalist Palle Dahl, Nordenhuse, der selv var med til at arrangere et løb med udgangspunkt ved Borgeskov i 1994, hvor Fyns Amts Avis var arrangør. Senere kom daværende formand for NGIF Gymnastik og Atletik, Kai Kristensen på banen og bekræftede Palle Dahls historie, og han tilføjede, at NGIF var medarrangør fra starten i 1974.

Den oplysning forstår Sven Jønsson ikke, men han er altså sikker på, at Juelsbergløbet i sin nuværende form startede i 1979.

Juelsbergløb for 30. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce