Nyborg: Både under generalforsamlingen torsdag aften og i løbet af fredagen fik Jan Jessen adskillige opfordringer til at blive på sin post som formand for Østfyns Erhvervsråd. Men efter han har sovet på indtrykkene fra en noget stormfuld generalforsamling, står han ved sin beslutning: Han trækker sig fra formandsposten:

- Jeg er nok sådan et enten eller-menneske. Og nu har jeg besluttet mig for at gå. Tidspunktet er måske også meget godt. Det ser i hvert fald ud til, at nogle medlemmer er usikre på, hvad der er erhvervsrådets opgaver. Bestyrelsen har ikke været i tvivl, men det har visse medlemmer tilsyneladende, siger han.

Jan Jessen trak sig på baggrund af kritik fra blandt andre revisor Tony Kissow, der mener, at formanden rodede rundt med kasketterne, da han sidste år gav en midlertidig ansættelse i erhvervsrådet til en medarbejder fra sin privat virksomhed, Training Gallery.

Kritiker blev væk

Ingen af deltagerne i mødet støttede Kissows kritik. Selv var han forhindret i at møde frem, fordi han deltog i generalforsamlingen hos Dansk Folkeparti, der fandt sted på samme tidspunkt, oplyser han.

Tony Kissow afviser i øvrigt, at han er gået i avisen med sin kritik af Jan Jessen i stedet for at aflevere den til bestyrelsen eller formanden selv.

- Jeg gik ikke til avisen og jeg skrev ikke læserbreve. Det var avisen, der henvendte sig til mig, siger han.

På generalforsamlingen var der i øvrigt en kandidat til formandsposten. Eller mere præcist: Et medlem havde meldt sit kandidatur, men vedkommende var ikke til stede, han havde ikke givet fuldmagt til andre og de færreste havde hørt om ham før.

På den baggrund blev det besluttet at udskyde formandsvalg og valg til bestyrelsen til en senere generalforsamling. Datoen er endnu ikke fastsat, oplyser Jan Jessen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
1
Formand trækker sig efter smædekampagne

Formand trækker sig efter smædekampagne

Jessen beskyldes for kasketroderi

Jessen beskyldes for kasketroderi