Vedtægter foreslås ændret, fordi formanden for Østfyns Erhvervsråd, Jan Jessen, deltidsansatte en medarbejder fra sit eget firma uden at indhente andre tilbud. Jan Jessen tilbyder at træde tilbage som formand.

Blander formanden for Østfyns Erhvervsråd, Jan Jessen, private interesser og foreningsinteresser sammen?

Det mener revisor Tony Kissow fra Erhvervsbogholderiet, der har stillet forslag til foreningens generalforsamling i aften om, at vedtægterne ændres, så opgaver, der ønskes løst af erhvervsrådet, skal udliciteres. Det vil give andre medlemmer af erhvervsrådet mulighed for at byde på opgaven.

Det er faldet Tony Kissow for brystet, at formanden har brugt 80.000 kroner af foreningens midler til at ansætte Henry Langkilde Rasmussen ved siden af hans job i formandens eget firma, Training Gallery, til at løse opgaver for Østfyns Erhvervsråd.

- Opgaven burde have været i udbud, og så kunne formandens firma selv have budt ind på opgaven. Det her er noget kasketroderi, siger Tony Kissow, der oplyser, at han selv har været ansat til bogholderi-opgaven.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger står Kissow ikke alene med kritikken.

Han forventer dog ikke, at hans vedtægtsforslag nyder fremme. Det kræver, at 75 procent af foreningens 250 medlemmer stemmer for, og foreløbig har kun 69 medlemmer meldt sig til generalforsamlingen.

Kissow har også foreslået, at bestyrelsen udvides fra de nuværende tre til fem mand.

- Det er blevet en meget snæver kreds, der tager beslutninger for foreningen, siger Kissow.

Jan Jessen understreger, at det er en enig bestyrelse, der står bag beslutningen, og han tilbyder at træde tilbage fra sin post.

- Jeg bruger utrolig meget tid på formandsjobbet, men jeg hører desværre bare en masse kritik og meget sjældent nogen, der er tilfredse med vores arbejde, siger Jan Jessen.

Bureauet Nyborg leverer ikke

På mødet i aften præsenterer bestyrelsen den tidligere lokale virksomhedsejer Søren Brandt, der i en periode har udført opgaver på timebasis for Østfyns Erhvervsråd og som nu skal servicere medlemmerne med en række opgaver, så de oplever, at de får mere for kontingentet.

- Der bliver en mere ren snitflade, så Bureauet Nyborg udfører opgaver for iværksætterne og driver erhvervsfremme, mens vi servicerer vores medlemmer med aktiviteter, siger Jan Jessen.

Som en naturlig konsekvens af det øgede fokus på at løse flere opgaver selv, stiller bestyrelsen i Østfyns Erhvervsråd også forslag om igen at udvide bestyrelsen og imødekommer dermed forslaget fra Tony Kissow.

Ansættelsen af Henry Langkilde Rasmussen hos Østfyns Erhvervsråd betegner Jan Jessen som en midlertid nødløsning efter, at Majken Haldan blev ansat i Fynske Medier.

Det er hensigten, at Søren Brandt skal overtage de opgaver, som Henry Langkilde Rasmussen i øjeblikket udfører for erhvervsrådet - forudsat, at medlemmerne nikker ja til bestyrelsens indstilling.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
Jessen står fast: Går fra Østfyns Erhvervsråd

Jessen står fast: Går fra Østfyns Erhvervsråd

1
Formand trækker sig efter smædekampagne

Formand trækker sig efter smædekampagne