Ja til vindmøller på havet


Ja til vindmøller på havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Nyborg Kommune ser positivt på vindmøller ved Sprogø, så længde de ikke bliver for høje

Sund & Bælt A/S, der er selskabet bag Storebæltsbroen, vil gerne lave en lille vindmøllepark med seks eller syv vindmøller ved Sprogø.

Formålet er, at Sund & Bælt skal lave sin egen strøm, og at møllerne skal stå klar i 2009, hvor Danmark er vært for FN's klimatopmøde.

Og den idé er Nyborg Kommune helt med på.

- Vi vil gerne have vindmøller ude på havet. Og med oliepriserne som de er i øjeblikket, så er vi nødt til at se på andre muligheder. Vi er nødt til at tænke alternativt, siger Tage Juel (v), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, som har kigget nærmere på Sund & Bælts forslag.

Nord for Sprogø

Det går ud på, at seks eller syv vindmøller opstilles på rad og række en kilometer nord for Sprogø. Ifølge planen skal møllerne være 80 meter høje, mens vingetippen rager 125 meter op i luften fra havoverfladen. Til sammenligning er Storebæltsbroens pyloner dobbelt så høj - 254 meter.

Teknik- og Miljøudvalget har dog en anke: Vindmøllerne må ikke blive for høje, og deres placering skal også diskuteres. Derfor understreges det fra Teknik- og Miljøudvalget, at det er vigtigt, at der i VVM-undersøgelsen (Vurdering af Virkningerne på Miljøet, red.) bliver lavet billeder og modeller over, hvordan udsigten fra kysten bliver.

Ja til vindmøller på havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce