It-sikkerheden er for slap


It-sikkerheden er for slap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Det vrimler med følsomme person-oplysninger om kommunens borgere på computerne på rådhuset. Derfor gælder det om at sikre, at alle og enhver ikke kan komme ind og kigge.

Men sikkerheden er ikke god nok i Nyborg Kommune.

Det slår Kommunernes Revision fast, efter de har undersøgt området.

Revisorerne mener, det er for nemt for uvedkommende at skaffe sig adgang til systemerne - og samtidig peger de på, at det ikke er smart, at flere bruger den samme login-kode, så man ikke kan kontrollere, hvem der logger på.

På den baggrund foreslår revisorerne, at kommunen strammer op, så alle medarbejdere skal bruge et personligt password på mindst otte tegn for at få adgang til edb-systemet. Og desuden skal maskinerne indstilles, så de hopper i pauseskærm, når der ikke arbejdes på dem. Når medarbejderen skal i gang igen, skal hun så atter bruge password.

Vicekommunaldirektør Flemming Eriksen oplyser, at der ikke har været tilfælde, hvor uvedkommende har sneget sig til at kikke i kommunens systemer.

Men samtidig slår han fast, at kommunens it-kontor er opmærksom på problemerne - og at man vil rette sig efter revisorernes anbefalinger, når der installeres et nyt netværk i administrationen.

Revisorerne peger i øvrigt på et særligt problem, når personfølsomme oplysninger havner på en af kommunens bærbare computere.

I Nyborg Kommune har medarbejdere i sundhedsplejen og Pleje & Omsorg bærbare computere med følsomme oplysninger.

It-afdelingen er nu sat til at komme med forslag til, hvordan man sikre sig, at de fortrolige oplysninger ikke kan læses af andre end de medarbejdere, der skal bruge dem i det daglige arbejde.

It-sikkerheden er for slap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce