Irske stole og lift i gulvet: Bastionen har fået en makeover

Billedet her er fra arbejdet på liften 7. august. Lige nu står den tildækket. Den er færdig i midten af september. Foto: Tue Fabricius.

Irske stole og lift i gulvet: Bastionen har fået en makeover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborgs kulturhus har haft travlt med at bygge om henover sommeren, så man kan være klar til sæsonstart den 28. august.

Nyborg: Der har været byggelarm fra Nyborgs kulturhus Bastionen sommeren igennem.

Det har der blandt andet været, fordi balkonen med siddepladser har fået en makeover. Hvor der før var slidte stole, der stod løst, skal der nu være teaterstole fra Belfast. Bastionens leder, Tue Fabricius, er glad for at have fundet de nye stole.

- Der var ikke penge til at gøre huset helt færdigt, inden vi startede, så nye stole har været på ønskelisten i lang tid, fortæller han.

Økonomien er en stor grund til, at det blev netop de stole, der skal pryde Bastionens tribuner. Stolene kommer nemlig fra et teater i den nordirske by Belfast, som er gået nedenom og hjem. Derfor har stolene været billige, selvom de er af god kvalitet. Tue Fabricius har heller ikke bare valgt de første stole, som han er faldt over.

- Vi sagde nej tak til nogle andre stole, som var brun- og gulstribede, så det har også været et æstetisk valg, forklarer den daglige leder.

De nye stole er blå. De ankommer fredag og sættes op ugen efter. Præcist hvor mange stole, der er plads til, at ved Tue Fabricius først, når de sættes op. Han vurderer, at det bliver i omegnen af 90. Før stod der 70 stole på tribunerne.

Stolene akkompagneres med lysende LED-striber, så folk kan finde vej i mørket. De kommer til at være placeret på en måde, så de ikke forstyrrer det, der sker på scenen.

Bedre arbejdsmiljø

En anden grund til byggelarmen er konstruktionen af en ny, stor lift, der skal køre mellem kælderen og scenen. Sceneliften bliver integreret i gulvet, så publikum ikke vil lægge mærke til den. Den skal gøre det nemmere at få udstyr fra kælderen til scenen.

- Liften er også noget, vi har ønsket os fra starten. Medarbejderne kommer til at undgå at skulle løfte en masse, så det glæder vi os til, siger Tue Fabricius.

Liften vil være klar til brug i midten af september. Selvom den primært skal hjælpe arbejdsmiljøet, så vil den også have betydning for gæsternes oplevelse til nogle af Bastionens arrangementer. Eksempelvis skal den bruges som orkestergrav til november, når Bastionen stabler sæsonens første musical, "(B)romance - En Musical", på benene.

Bastionens nye sæson skydes i gang den 28. august, hvor Slesvigske Musikkorps spiller koncert.

Irske stole og lift i gulvet: Bastionen har fået en makeover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce