Intersport flytter ind på Gl. Torv i Nyborg

Den markante hjørnebygning på Gl. Torv huser i forvejen Imerco. Om cirka tre måneder flytter Intersport ind i det tidligere Kent Multibrands. Foto: Kasper Riggelsen

Intersport flytter ind på Gl. Torv i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsforretning overtager lokaler, der har stået tomme, siden ikonisk tøjbutik lukkede i efteråret 2016.

Nyborg: Nyborgs butiksliv fik et grimt hul i tandrækken, da Kent Multibrands lukkede i efteråret 2016 og efterlod et af byens bedst placerede butikslokaler gabende tomt. Siden har der været mange spekulationer om, hvem der skulle overtage lejemålet.

Blandt andet har Matas luftet interesse for hjørnebutikken, men nu står det klart, at det i stedet bliver Intersport, der rykker ind. Det sker formentlig inden for de næste tre måneder, bekræfter indehaver Kristoffer Hansen over for Fyens Stiftstidende.

- Det er stadig helt nyt, og jeg har først fået nøglerne i dag (fredag, red.). Jeg skal forbi og kigge sammen med nogle håndværkere i næste uge, og så må vi se, hvor omfattende et arbejde vi står overfor. Vi kommer dog ikke til at åbne før sidst i maj, fortæller han.

Vi handler lokalt
Kunderne holder på pengene. Sådan lød forklaringen fra den daværende indehaver af Kent Multbrands, Thomas Due Hansen, da den ikoniske tøjbutik var nødt til at lukke i 2016. Indenfor kort tid lukkede yderligere to tøjforretninger i byen. Det fik diskussionen om byens handelsliv til at blusse op igen. En detailhandelsanalyse har efterfølgende vist, at nyborgenserne generelt er gode til at handle lokalt. For Nyborg by viser det sig, at 98 procent af dagligvarerne bliver handlet der, hvor man bor. For udsalgsvarer er det op mod to tredjedele.

Samme analyse viser dog også, at antallet af butikker er faldet med en tredjedel siden 2006, mens den samlede omsætning er skrumpet med fem procent.

Brug for mere plads

For cirka fire måneder siden overtog Kristoffer Hansen konkurrenten Intersport efter at have stået i spidsen for den lokale Sportigan-butik. I samme forbindelse flyttede Intersport fra Nørregade til Korsgade, og nu skifter forretningen så adresse igen. Det sker for at få mere plads, forklarer indehaveren.

- Det har vi brug for, efter at der er kommet en sportsbutik mindre i byen. Det har skabt større efterspørgsel og større omsætning. Samtidig er udvalget større hos en kæde som Intersport, og vi vil gerne kunne præsentere varerne på en ordentlig måde. Det kniber det med i det eksisterende lejemål, forklarer han.

Kristoffer Hansen lægger ikke skjul på, at han håber og tror på, at omsætningen stiger yderligere med en placering på Gl. Torv.

- Det er en AA-placering, så det er ikke noget, jeg kniber en tåre over. Det skulle da lige være en glædeståre, som han udtrykker det.

Hurtig afklaring

Det er Boliggruppen, der ejer den markante hjørnebygning og ifølge indehaveren af Intersport er det lykkedes at nå frem til en fornuftig pris for leje af lokalerne. Ifølge hans eget udsagn er det gået hurtigt med at lande en aftale.

- Det er ikke noget, jeg har overvejet længe. Når jeg først sætter mig noget for, så har jeg besluttet mig, inden vi går ind til det, siger han og tilføjer, at holdet bag Intersport i Nyborg går en hård tid i møde, hvor man skal passe den daglige forretning, samtidig med at man skal gøre en helt ny forretning klar.

Han har allerede mandet op med en ekstra medarbejder, så butikken i dag beskæftiger fire personer på fuld tid. Derudover er der tilknyttet fem-seks løse hjælpere. Den nye butik tager både stueetagen og kælderen i brug. Dermed får man cirka dobbelt så meget plads at boltre sig på sammenlignet med i dag. Kristoffer Hansen vil ikke afvise, at det kan blive nødvendigt med flere udvidelser i fremtiden.

- Det må tiden vise. Der er ingen tvivl om, at når vi flytter til en attraktiv placering, hvor der er bedre plads til at vise varerne frem, vil det samtidig skabe mere trafik og mere omsætning. Men vi tager en dag ad gangen, siger indehaveren af Intersport, der også forventer at skrue yderligere op for klub- og erhvervsdelen.

Ligesom det var tilfældet i efteråret, vil åbningen af den nye butik på Gl. Torv blive fejret med gode tilbud og lidt ekstra "sjov i gaden".

Intersport flytter ind på Gl. Torv i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce