Interesse for at leje kollegium


Interesse for at leje kollegium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Kommune vil sammen med Nyborg Kommune leje Carlsmindekollegiet

NYBORG: Der kan igen komme liv i Carlsmindekollegiet på Blegdamsvej i Nyborg. Svendborg Kommune vil gerne leje det tidligere bryggeri og bruge det til eleverne i CSV SydØstfyn, der er unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov.

Planen er, at Carlsmindekollegiet skal huse både kollegieværelser, fællesrum og undervisningslokaler til de unge, der bliver undervist i et tre-årigt forløb. Eleverne skal dermed både bo og undervises i Carlsmindekollegiet.

- Vi har rigtig gode erfaringer med at etablere kollegium i forbindelse med ungdomsuddannelse, og det vil vi også gerne tilbyde i Nyborg, siger Keld Hansen, der er afdelingsleder for specialinstitutionerne i Svendborg Kommune.

- Vi skal ikke bruge det hele, men Nyborg Kommune vil gerne leje en etage, og det passer fint, for så kan vi lave et unge-miljø, hvor de unge kan bruge hinanden, siger Keld Hansen.

Syv år til forskel

Men det hele kan ende med at falde på gulvet, for Svendborg Kommune og Nyborg Kommune kan nemlig ikke blive enige om betingelserne i en lejeaftale.

Og det er længden på lejemålet, der skiller de to.

Carlsmindekollegiet administreres af Dan-Ejendomme A/S, der kræver, at der indgås en 10-årig lejeaftale, fordi der skal foretages nogle ændringer i huset, så det kan tilpasses CSV SydØstfyns behov. Med et kortere lejemål ville huslejen blive for høj.

Svendborg Kommune har accepteret det 10 år lange lejemål, men i Nyborg vil man kun binde sig for tre år.

- Hvis Svendborg Kommune går ind på de 10 år, så skal Nyborg det samme. Ellers vil Svendborg bare komme til at hænge på de ekstra kvadratmeter.

- Og vi synes ikke, det er rimeligt, at Svendborg Kommune skal bære risikoen for et tilbud til Nyborgs unge, mener Keld Hansen.

Tænker tre år frem

Men sådan ser man ikke på det i Nyborg Kommune.

- Jeg synes, det er rimeligt med tre år. Dels er vi så halvt inde i den næste byrådsperiode, og dels kan vi ikke spå ret meget længere ind i fremtiden end tre år.

- Vi vil gerne med i projektet, for vi synes, det er interessant og en god idé. Men vi vil ikke binde os i 10 år, for vi kan ikke forudse udviklingen inden for det område i de næste 10 år, siger formanden for Socialudvalget, Erik Christensen (S), der ikke mener, at Svendborg Kommune har optrådt fair i sagsbehandlingen.

- Hvis udgangspunktet hele tiden har været en lejeaftale på 10 år, undrer det os, at vi først får det at vide nu. Svendborg kunne for lang tid siden have spillet ud, at det drejer sig om 10 år, og så kunne vi have sagt, at det er vi ikke interesserede i, siger Erik Christensen, der har et bud på en løsning.

- Vi må finde et andet sted, hvor udlejeren ikke kræver, at vi binder os i 10 år, siger han.

Interesse for at leje kollegium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce