Sommerforestillingen bliver gennemført, fastslår formand - men hele instruktør-teamet er gået.

Hele det kreative hold omkring Nyborg Voldspils forestilling "Atlantis" til sommer har forladt voldspillet. Det skyldes en tvist om at besætte alle roller med amatører.

Voldspillets bestyrelsen gik ved optagelsesprøven i efteråret ud med den melding, at voldspillet skal tilbage til basis som markant amatørforestilling og altså undgå at ansætte professionelle, som det er sket de senere år.

Siden er gennemført yderligere to optagelsesprøver, og stadig mangler der aktører til syv større roller.

Blandt de i alt 130, der har stillet til prøve, har instruktør Kim Harris og de øvrige i teamet altså ikke kunnet finde folk, der efter deres mening vil kunne leve op til den kvalitet, voldspillets bestyrelse kræver af "Atlantis."

Voldspillets formand, Jørgen Dyhrberg, beklager det helt usædvanlige brud.

- Det kreative team ville gerne have besat de resterende roller med semi-professionelle eller professionelle. Vi ønsker at gennemføre med amatører og har foreslået at finde dem, vi mangler, ved endnu en gang at gennemgå de 130, der var til prøve. Vi har samtidig sagt, at det ikke skulle komme teamet til skade, hvis kvaliteten ikke ville blive helt så høj.

Det kunne instruktørteamet imidlertid ikke acceptere og har brudt kontrakten.

- Det sætter os i alvorlig kattepine, især at det sker så sent. De fleste andre, vi kunne få til at tage over, har jo indgået aftaler og lagt deres planer. Mange har svært ved at hive tre måneder ud af kalenderen, siger Jørgen Dyhrberg.

- Men vi gennemfører forestillingen, fastslår han.

Voldspillets bestyrelse har fundet en ny orkesterleder og en ny kor- og sanginstruktør. Jørgen Dyhrberg ønsker foreløbig ikke at oplyse navne. Han og bestyrelsen har samtidig travlt med at finde folk, der kan og vil påtage sig de øvrige opgaver, ikke mindst den, der som instruktør har det overordnede ansvar for forestillingen.

Det er ikke lykkedes at få kontakt med Kim Harris.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag eller på mitfyn.dk

Af Niels Andreasen Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
7
Voldspil reddet: Nyt hold skal instruere "Atlantis"

Voldspil reddet: Nyt hold skal instruere "Atlantis"

Forlod voldspil: Kim Harris kunne ikke tage ansvaret

Forlod voldspil: Kim Harris kunne ikke tage ansvaret