Den kommunale genoptræning i Nyborg er blevet så effektiv, at ventetiderne er helt i bund.

Nyborg: Når en borger fra Nyborg Kommune kommer hjem fra sygehuset efter en knæoperation, en cancer-operation eller lignende, så er der ikke noget med at ligge og fise den af i sengen derhjemme. Det er på med gymnastiktøjet og til genoptræning hos kommunen.

Ventetiden på genoptræning er så godt som væk, og derfor er langt de fleste borgere  i gang få dage efter hospitalsindlæggelsen. Ventetiden er langt under de mål, politikerne har sat sig, og det går så godt på dette vigtige område, at politikerne snart vil sætte nye mål, så der er noget at arbejde efter.

- Vi har haft en meget lang ventetid på dette område. Derfor blev der sat politisk fokus på det, og  nu har vi vist en af de mest effektive genoptræningsafdelinger i landet, siger Frits Christensen (S), byrådsmedlem for Socialdemokraterne og formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Antallet af borgere med behov for genoptræning har været nogenlunde konstant, så er ikke derfor, ventetiden er gået ned.

På det seneste møde i udvalget kunne politikerne konstatere, at ikke en eneste borger i december kom til at vente længere end de fastsatte mål. Det vil sige højst 14 dage for folk, der kommer fra hospitalet, og 21 dage for pensionister og førtidspensionister, der har behov for træning.

I 2016 ventede folk i gennemsnit under 10 dage på at komme til genoptræning hos kommunen.

Selv om det altså går godt med den kommunale genoptræning, har kommunen fået del i en pulje med penge til at nedsætte ventetiderne.

- Det betyder, at vi kan sætte endnu mere fokus på området, siger Frits Christensen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.