Ingen skal være sultne: Julehjælpen kommer

Sådan så det ud, da Røde Kors sidste år år lavede julepakker til økonomisk udsatte borgere. I år gør de det igen, men det er de ikke ene om. Arkivfoto: Niels Andreasen

Ingen skal være sultne: Julehjælpen kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsatte borgere i Nyborg og omegn har gode muligheder for at få finansiel støtte og mad denne jul. Som noget nyt uddeler Coops butikker for eksempel overskudsmad til økonomisk trængte.

Nyborg: Selvom man ikke har særligt mange penge, kommer man ikke til at sulte sig gennem julen i Nyborg Kommune. Det er i hvert fald tanken bag flere af de initiativer, der bliver udbudt til kommunens udsatte borgere.

Et af dem indebærer, at der i år for første gang bliver uddelt overskudsmad fra en række forretninger lillejuleaften. Det er Coop, der står bag det landsdækkende initiativ. Carsten Wagn Nielsen (V) og Melissa Meulengracht (EL), begge kandidater ved det netop overståede byrådsvalg, har meldt sig som tovholdere på Østfyn.

Det ligger endnu ikke fast, hvor mange butikker der er med. Dermed er det heller ikke til at sige, hvor mange borgere der kan få hjælp i projektet. Men fast ligger det, at der vil blive uddelt julepakker til nogle af de hårdest ramte borgere i kommunen. Og at Kvickly i Nyborg og SuperBrugserne i Ørbæk og Ferritslev er med til at give mad sammen med 22 frivillige borgere.

- Hvad er det for nogle familier, der har under 100 kroner om ugen at leve for? Det er sådan nogle familier, vi vil hjælpe med en julepakke, der skal indeholde den mad, vi kan få udleveret, forklarer Carsten Wagn Nielsen.

- Vi kender nogle familier allerede nu, som ikke har råd til noget som helst. Det er nogle, vi er blevet fortalt om, fortsætter han.

Borgerne vil kunne afhente den overskydende mad i Odd Fellow Logen, Nyborg, den 23. december. Hvis du eller en, du kender, kunne være omfattet, kan du skrive til Carsten Wagn Nielsen på mail: cwn0209@gmail.com.

800 kroner gange 133

Det er ikke længere muligt at søge om julehjælp hos Røde Kors. Til gengæld er 133 ud af de 137 ansøgninger, der har været, blevet godkendt. De 133 udsatte borgere får en pose julemad til en værdi af 800 kroner, og børnene får LEGO-klodser at lege med.

Det hele kan hentes ved Kvickly i Nyborg den 21. december mellem klokken 14 og 17. Også ved denne uddeling er Coop med; siden sidste år har organisationen således haft et samarbejde med Røde Kors. Røde Kors får doneret 800 kroner som gavekort fra sit landskontor, og så pakker supermarkedskæden varer for pengene til de udsatte borgere.

- Der er en masse mennesker inde over, og vi render stærkt lige for tiden. Nu glæder vi os til at kunne dele det hele ud, siger Ingrid Kolind Møller, der står i spidsen for julehjælpen.

Der bliver også sendt julehjælp til fængslet. Fængselspræsten får 10 gavekort, som skal bruges til at skabe en god aften for ensomme fanger.

Også Lions Club Nyborg uddeler julehjælp i begrænset omgang til de, der trænger. Her lukkede man ned for ansøgningerne søndag den 3. december.

Hvis man ikke har nået det og gerne vil anmode om julehjælp, er det altså Carsten Wagn Nielsen man skal have fat i. Den 21. december holder Café Apostrof desuden jul for de mindste. Der vil blive delt både gaver og æbleskiver ud. Her er alle velkomne, men restauranten håber især at se børn af socialt udsatte familier.

Som tidligere nævnt holder Østfyns Sociale Hånd juleaften for enlige i cafeen i Nørregade, og der er også andre former for julehjælp i byen.

Ingen skal være sultne: Julehjælpen kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce