Politiet vurderer, at hotellet i Nyborg handlede korrekt, da man anmeldte ulovlig arbejdskraft.

Nyborg: Der bliver ingen bøde eller retssag mod Hotel Hesselet, selv om hotellet en periode havde ulovlig indisk arbejdskraft ansat i køkkenet.

Det oplyser anklager Julie Hejlesen.

Hotellet anmeldte nemlig selv det ulovlige forhold, da man i sommer blev klar over, at inderne, der var ansat hos Global Elite Service, arbejdede uorganiseret.

Hotellets bogholder blev syg, og økonomimedarbejder Trine Hansen fra Hotel Knudsens Gaard, der ligger i Odense og ligesom Hotel Hesselet ejes af Steen Sørensen, har tidligere fortalt i avisen, at hun blev kaldt til assistance i Nyborg.

Hendes tjek af lønsedler viste, at hotellets to meget flittige indiske opvaskere aldrig stemplede ind og ud, selv om de arbejdede ugens syv dage.

Trine Hansen fik ved hjælp af en tolk ud af de to indere, at de var ansat af københavnerfirmaet Global Elite Service Aps. og fik knap 6000 kroner hver om måneden.

Det undrede hende. For hotellet skulle betale cirka 50.000 kroner om måneden til Global Elite Service.

Trine Hansen kontaktede Fyns Politi og Skat, der efter et uanmeldt besøg sendte de to indere til henholdsvis Italien og Spanien, hvor de havde opholds- og arbejdstilladelse. Det havde de ikke i Danmark.

Kontrakten med Global Elite Service blev opsagt, og hotellet valgte ikke at betale firmaet for den ulovlige arbejdskraft.

Hotellets nye direktør, der var med til at hyret Global Elite Service, efter at han 1. juni afløste Steen Sørensens svigersøn, Peter Karner, på posten, er ikke længere på hotellet.

Atif Ilyas fra Global Elite Service, der hyrede de to indere, føler sig også snydt.

Han mener, at medarbejderne har vist falsk dokumentation.

- Vi havde ventet, at sagen blev frafaldet, da vi jo selv henvendte os til skat og politi, men jeg er glad for, at det nu også er endt på den måde, siger Trine Hansen.

  • Rasmussen_Ole_Frank_(2015)_018

    Af:

    Pt: Journalist på Fyens Stiftstidendes Nyborg-redaktion. Journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion fra 1997-2001. Redaktør samme sted fra 2001-2014. Tidligere souschef på Fyens Stiftstidendes samfundsredaktion og lokalredaktør på Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende i Nyborg. Diplomuddannelse i digital journalistik. Bosiddende i Nyborg. Gift. Medudgiver af det lokaljournalistiske satirske skrift Bæltsprutten, der er udkommet siden 1976. Fritidsinteresser: Løb, mountainbike og spinning.

Mere om emnet

Se alle
Hotel-opvask: Bøde til rengøringsfirma i Nyborg-sag

Hotel-opvask: Bøde til rengøringsfirma i Nyborg-sag

21
Ulovligt ansatte udløser bøderegn

Ulovligt ansatte udløser bøderegn