Indsats mod ulovlige parkeringer: Bøderegn over Nyborgs bilister

Efter de første par måneder mellem parkerede biler har p-vagterne i Nyborg Kommune udskrevet 63 bøder a 510 kroner stykket. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Indsats mod ulovlige parkeringer: Bøderegn over Nyborgs bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På to måneder har kommunens p-vagter skrevet de første 63 bøder ud for ulovlige parkeringer i Nyborg. Og det er især i centrum.

Nyborg: 63 gange har de tre kvinder, som udgør Nyborg Kommunes uniformerede indsats mod parkeringssyndere i Nyborg og de øvrige bysamfund i kommunen, haft gang i de små håndholdte printere.

Over de seneste par måneder har de laminerede hilsener i frontruderne til 510 kroner stykket med andre ord bidraget med godt 30.000 kroner til den kommunale kasse. Men det er langfra en ren indtægt i den adfærdsregulende indsats mod trængsel i midtbyen.

- Vi skal aflevere 70 procent til staten, så regnestykket balancerer ikke. Det kan ikke løbe rundt, men der er sat midler af til indsatsen fra den gamle ordning, fremhæver jurist i Teknik og Miljøforvaltningen, Michael Rasmussen, som har overblik over de udskrevne p-bøder, som indtil videre ikke har ført til kontroverser og retslige efterspil.

Parkering i Nyborg
Prisen for at parkere ulovligt i Nyborg Kommune er 510 kroner. Dog er taksten det dobbelte, 1020 kroner, hvis der parkeres foran indkørsler eller på handicap-pladser uden lovhjemmel. Vandfast papir i forruden afslører både bødetakster, et gironummer til kommunen samt en klagevejledning.

15 bøder på en formiddag

Tirsdag formiddag var p-vagterne på patrulje blandt de parkerede biler, og der tikkede 15 bøder ind for ulovlig parkering. De blev givet for forseelser, hvor bilisterne havde holdt uden p-skive eller overskredet tidsbegrænsningen på henholdsvis en halv eller to timer.

- Bøderne er især givet på Torvet, langs Nørrevoldgade, Mellemgade og Kongegade. Om det er, fordi de har holdt for lang tid eller glemt at stille p-skiven, kan vi ikke se, siger Michael Rasmussen.

Han slår fast, at hvor p-vagterne i de første uger uddelte advarsler, så er der kommet gang i de kontante hilsner. Korpset er blevet mere rutinerede, og samtidig er bilisterne blevet mere opmærksomme på deres parkering.

På de korte tidsbegrænsede parkeringer på en halv time er der et større flow blandt bilerne end tidligere, lyder vurderingen. Samme opfattelse har p-vagterne, som er trukket i de blå uniformer både formiddage og eftermiddage. Og på vilkårlige dage i ugens løb.

- Folk skal ikke vide sig sikre, bare fordi de har set os i orange om morgenen. Derfor kan vi sagtens være på gaden og i blåt over middag. Og det er ikke kun tirsdag, men på alle ugens dage, at vi er på kontrol, siger Gitte og Jane, hvis efternavne er redaktionen bekendt.

Indsats mod ulovlige parkeringer: Bøderegn over Nyborgs bilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce