Indlagt efter knivtrusler


Indlagt efter knivtrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I BEHANDLING: Syg misbruger får hjælp på psykiatrisk afdeling
NYBORG: Efter at have levet en trist tilværelse i Nyborg gennem det meste af et år med druk, trusler og vold som eneste beskæftigelse er det nu lykkedes at få en 50-årig mand med iransk baggrund til at gå i behandling.

Manden, der helt tydeligt har traumer efter modbydelige oplevelser i sit tidligere hjemland, blev for godt en måned siden anholdt af politiet for gud ved hvilken gang, efter at han igen havde drukket sig fra sans og samling og generede alt og alle, han stødte på i Kongegade. Det gik dog for alvor galt for den lille berusede mand, da han pludselig truede indehaveren af tøjbutikken Tippy i Kongegade, Henrik Holst, med en lommekniv. Den episode fik de sociale myndigheder til, i samarbejde med politiet, at gribe ind.

Efter kniv-episoden lovede miljøsocialrådgiver hos Nyborg Kommune, Peter Ahrnkiel, at nu skulle der findes en løsning, så den 50-årige ikke igen og igen skulle overnatte i detentionen, fordi han optrådte provokerende og voldeligt over for sagesløse mennesker, han mødte i Nyborgs gader. Og systemet har handlet.

Efter hvad Stiftstidende erfarer, er den syge misbruger nu indlagt frivilligt på psykiatrisk afdeling på Middelfart Sygehus. Man må så bare håbe, at den behandling, han får der, kan hjælpe ham på ret køl.

- Jeg kan og må ikke udtale mig om personsager. Jeg kan bare sige, at vi naturligvis har pligt til at hjælpe folk, der er dybt traumatiseret, fortæller arbejdsmarkedschef hos Nyborg Kommune John Zachariasen.

- Men generelt må man sige, at det kan være en næsten umulig opgave at få meget syge mennesker, der også har misbrugsproblemer, på højkant. Vi forsøger at give dem livskvalitet, men de fleste ryger tilbage i alle dårligdommene, når de lukkes ud af behandlingssystemet og igen skal klare sig selv. Sådan er de kedelige kendsgerninger, siger John Zachariasen.

Forretningsindehaver Henrik Holst, som den 50-årige truede med en kniv, sagde efter den oplevelse til avisen:

- I bund og grund er det et fattigt samfund, vi lever i, når vi ikke formår at tage os af en mand, der åbenlyst er syg. Han får i stedet lov til at sejle rundt i sin egen sø.

Den anklage mod systemet var med til, at de sociale myndigheder gik i arbejde og fik anbragt den 50-årige i behandling.

Indlagt efter knivtrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce