Den 74-årige nyborgenser, der står tiltalt for grov vold efter en episode foran Cafe Anthon, er også under anklage for at have sat ild til pubben Rio Bravo i Nyborg. Også det benægter han.

Nyborg: Klokken lidt i 6 om morgenen den 24. juli så en pige en ældre mand gå rundt og kigge ind ad vinduerne til pubben Rio Bravo. Hun bed mærke i det, fordi hun syntes, at det så mystisk ud.

Da hun kom tilbage til stedet et kvarters tid senere, så hun samme mand stå ved døren til værtshuset, hvorfra der nu stod cirka 30 centimeter høje flammer op. Ved håndtaget sad en buket blomster, som var blevet antændt med brandbar væske.

Tre tiltaler mod manden

1) Straffelovens § 245, stk. 1. Vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter:For at have kastet en flaske i hovedet på en 27-årig kvinde.

2) Straffelovens § 244. Vold:

For at have slået en tjener i hovedet med en knytnæve.

3) Straffelovens § 181, stk.1:

For at have sat ild til indgangen ved pubben Rio Bravo.

Den 74-årige mand, som står anklaget for grov vold ved Cafe Anthon godt en måned tidligere, er også tiltalt for denne forbrydelse. Politiet fandt ham på stedet, hvor han var i besiddelse af en spraydåse. Ved gerningsstedet fandt de også et brev med hans underskrift på. Da manden blev vist et billede af brevet i retten, tøvede han:

- Jeg ser dårligt med mit venstre øje. Men det siger mig ikke noget, svarede han.

Flere forklaringsproblemer

Efter lidt betænkningstid indrømmede manden, at det var hans navn og underskrift, der stod på brevet.

- Det må være noget, der er blevet fjernet fra mit hus. Det er helt ubetvivleligt, sagde han.

Brevet er ikke det eneste, manden mangler svar til. Således havde han også svært ved at forklare, hvorfor politiet fandt tre spor af en petroleumslignende væske på ham kort efter brandens opståen.

Den 74-årige har for nuværende en ren straffeattest. Ved næste retsmøde skal det vise sig, om tre hændelser i løbet af en enkelt måned vil ændre på det.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Tiltalt for flaskekast mod kvinde: - Det kunne aldrig falde mig ind

Tiltalt for flaskekast mod kvinde: - Det kunne aldrig falde mig ind