Ib stopper, Troense og Skov klar


Ib stopper, Troense og Skov klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKIFTE: TV 2-redaktør og folketingskandidat vil gøre byråds-spidskandidat selskab

ØSTFYN:Mens det ganske land gør klar til folketingsvalg, er der opbrud i Det Konservative Folkeparti på Østfyn.

Det mangeårige byråds- og amtsrådsmedlem, forhenværende gymnasierektor Ib Spanggaard, meddeler, at han ikke længere agter at lade sig vælge til politiske poster af nogen art.

- Det har jeg meddelt partiforeningens bestyrelse. Jeg har været med længe nok. På et eller andet tidspunkt skal det jo være slut. Jeg har besluttet, at det for mit vedkommende er nu, hvor det viser sig, at partiet har muligheden for at finde folk, der vil lade sig opstille, siger de n 68-årige politiker.

Troense til rådighed

I kulissen venter nemlig folk som TV 2's programredaktør Bente Troense, Nyborg, og De Konservatives folketingskandidat i Nyborgkredsen, Henrik Skov, Svindinge.

Bente Troense er et helt nyt navn i lokalpolitisk sammenhæng, selv om hun har boet i Nyborg i mange år.

- I mit arbejde har jeg beskæftiget mig meget med politik i forbindelse med de dokumentarudsendelser, jeg har været redaktør for. Men udadtil har jeg ikke bekendt politisk ståsted. Det har ikke kunnet harmonere med mit arbejde, siger hun.

- Nu er jeg imidlertid i færd med en jobmæssig blød landing. Det betyder, at jeg får mere tid til min politiske interesse.

Da det kom den konservative kreds i Nyborg for øre, blev Bente Troense spurgt, om hun var interesseret i at stille op til byrådet.

- Til det svarede jeg, at det ville jeg bestemt ikke afvise. Faktisk vil jeg være meget interesseret i at stille op til byrådet, siger hun.

Svaret var også et ja, da hun samtidig blev spurgt, om hun var villig til at lade sig vælge ind i partiforeningens bestyrelse.

Så hvis medlemmerne og senere vælgerne ønsker det, kan Bente Troense komme til at gøre lynkarriere i det lokalpolitiske. Hun meldte sig ind i partiet i slutningen af sidste år.

Skov med på listen

Med på den konservative kandidatliste til det kommende byrådsvalg for den nye, østfynske kommune vil også være Henrik Skov fra Svindinge.

Han er netop røget ud i valgkampen til Folketinget. Det skal dog ikke hindre ham i at gøre det arbejde, der skal til internt i partiet for at sikre sig en god plads på listen til byrådsvalget.

- Vi skal alle arbejde for Ulrik Nielsen, der skal være vores spidskandidat til Nyborg Byråd, siger Henrik Skov.

- Men ud over det vil jeg gøre, hvad jeg kan for at få en plads som nummer to på kandidatlisten.

De Konservative har to medlemmer af Nyborg Byråd, og Mogens Skyttegaard repræsenterer partiet i kommunalbestyrelsen i Ørbæk, mens der i denne valgperiode ikke er konservative i Ullerslev Byråd.

Mogens Skyttegaard, der i denne periode er formand for Teknisk Udvalg i Ørbæk, har erklæret, at han også er villig til at genopstille.

Så noget tyder på, at der kan opstå kø til vigtige pladser på kandidatlisten lige efter spidskandidat Ulrik Nielsen.

Ib stopper, Troense og Skov klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce