Nyborg: Der er 16 vinduer ud mod Kongegade, og de er nu alle blevet udstillingsvinduer for Nyborg Lokalhistoriske Arkiv.

Efter arkivet er rykket fra 1. sals-lokaler i bygningen overfor til gadeplan i de tidligere banklokaler i Kongegade 4, har arkivets lokalhistorikere gerne villet udnytte facaden til udstillingsvindue for arkivet.

- Nu har arkivet i 40 år været i 1. salgslokaler, først i Korsbrødregården, siden hen i Kongegade. Da vi nu omsider er kommet ned i gadeplan, ville vi gerne udnytte det i vores formidling, siger arkivleder Leif Trebbien.

Så nu er vinduerne forsynet med hver sin udstillingsplanche, de fire af dem endda med lys.

En donation fra Spar Nords fond på 15.000 kroner har sat arkivet i stand til at købe og installere det stationære vinduesudstillings-udstyr. Og også forsynet med plakater med fotos og artikler om lokalhistoriske emner.

Bankdirektør Jan Sandi Sørensen var mandag eftermiddag inviteret til at besøge arkivet for at se, hvad fondsmidlerne er brugt til.

- Ud over det, vi viser aktuelt, er det tanken, at vi hen over året bidrager med lokalhistoriske artikler og billeder af aktuelle begivenheder i byen. Det kunne også meget vel være et forretnings- eller foreningsjubilæum, hvor vi ud fra materiale, vi har i arkivet, kan fortælle om den pågældende butik eller forening. Det kræver, at vi får et praj i god tid. Men så er der her gode mulighed for at fortælle om butikkens eller foreningens forhistorie, siger arkivleder Leif Trebbien.

Plancherne i indgangspartiet og i det fælles ekspeditions- og mødelokale er dobbelte, så ud over gadeudstilling kan der også inde i lokalet slås lokalhistoriske artikler og billeder op.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.