I gummistøvler langs Østfyns åer

Steffen Hahnemann, Ørbæk, har skrevet den fjerde og sidste bog om den kulturhistorie, de østfynske vandløb kan fortælle. Her er han ved Ørbæk Å, som stort set løber i hans egen baghave.
Foto: Kim Rune

I gummistøvler langs Østfyns åer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gummistøvler har været det foretrukne fodtøj, når forhenværende læge Steffen Hahnemann, Ørbæk, har vandret langs de østfynske åer for finde vidnesbyrd om vandløbenes kulturhistoriske betydning i middelalderen.

Det er der nu kommet i alt fire bøger ud af. Den fjerde og sidste udkommer i dag og handler om Vejstrup Å og de mindre vandløb mellem Lundeborg og Svendborg.

Tidligere har Steffen Hahnemann vandret og skrevet historien om Vindinge Å, Ørbæk Å, Stokkebækken og Tange Å.

Alle fire bøger er udgivet i samarbejde med Nyborg Museum.

Det er Steffen Hahnemanns interesse for historie og især middelalderen, der har bragt ham ud langs åløbene fra udspring til udløb. Siden har han måttet i arkiverne for at finde skriftlige kilder til sine observationer.

- Ved at gå langs åerne møder man vandmøller, slotte og herregårde, rester af borganlæg, ja, vejbroer over åerne viser noget om samfærdsel nu og dengang. Så det har været en god oplevelse, men af og til også anstrengende rent fysisk at gå langs åerne, fortæller han.

Med denne fjerde bog er serien fuldendt. Og den historiske å-vandrer agter ikke at kaste sig ud i nye å-opgaver.

- Det sætter alderen en grænse for, siger Steffen Hahnemann.

I gummistøvler langs Østfyns åer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce