Uddannelsesleder Mikael Sørensen fra Nyborg Gymnasium udviklede et computerprogram, der gør det muligt at arbejde med matematik i Word, for over ti år siden. I 2016 ringede Microsoft, og i dag er der skabt et internationalt samarbejde.

Nyborg: Fingrene kører i ujævne ryk over tastaturerne. Koncentrationen og usikkerheden ses tydeligt i de 22 elevers ansigter i 1.p på Nyborg Gymnasium. Småsnakken har bredt sig, mens de udregner ligninger, finder vinkler og tegner grafer i WordMat.

Men de forvirrede ansigter skal ikke se langt efter hjælp, for rundt mellem bordene går ophavsmanden til WordMat, Mikael Sørensen. Han er uddannelsesleder på Nyborg Gymnasium, og i dag underviser han 1.p i selv samme program.

WordMat

WordMat er et computerprogram til skriveprogrammet Word, som er en del af Microsoft Office-pakken.WordMat er med til at udregne ligninger, og det er muligt at inddrage matematiske formler i et word-dokument. På samme måde kan WordMat bruges tværfagligt, da mange fag bruger Word i undervisningen. WordMat ligger som en ekstra bjælpe i toppen af Word, så det er fuldt intergreret i Word.

På Nyborg Gymnasium bruger de WordMat, når de laver afleveringer i matematik. WordMat bliver brugt på både folkeskoler og videregående uddannelser i hele Danmark.

WordMat har bredt sig fra Nyborg Gymnasiums gule bygninger ud til resten af Danmarks uddannelsesinstitutioner og folkeskoler, og i løbet af de næste par år kan et nyligt samarbejde med Microsoft brede det videre ud i verden.

- Til at starte med var det kun tænkt til mine egne elever, men det er fedt, at det bliver brugt så meget i hele landet, fortæller Mikael Sørensen.

Og noget tyder på, at folk synes, programmet er godt. Hver måned bliver WordMat downloadet 10.000 til 20.000 gange i Danmark, som står for 90 procent af alle downloads.

Nyt matematikprogram til Word

Microsoft kontaktede i første omgang Mikael Sørensen, fordi den nyeste opdatering af skriveprogrammet Word gjorde, at WordMat ikke virkede til Mac-computere. Microsoft var derfor blevet kontaktet af flere utilfredse skoler, og i november 2016 mødtes de to parter for at tale om et muligt samarbejde.

Mikael Sørensen fik idéen til WordMat, da han gerne ville lave et computerprogram til Word, hvor matematikken blev integreret. På den måde kunne man både skrive matematikken op på en flot måde, og det blev nemt at arbejde sammen med andre fag, da Word kan bruges i næsten alle fag.

Ikke nogen ny karriere

Med samarbejdet kan Mikael Sørensen få hjælp til programmeringen, samtidig med at Microsoft vil markedsføre programmet. Mikael Sørensen har også oversat hele programmet til engelsk, så det kan komme ud over Danmarks grænser.

- Jeg har ikke så meget tid, så det, at jeg kan ringe og få hjælp til hjemmeside og programmet, er en stor hjælp. Det bliver også rigtig spændende at følge de næste par år, og se om andre lande vil bruge det, fortæller Mikael Sørensen.

Mikael Sørensen har programmeret, siden han var dreng, og han har desuden haft programmering, da han læste Fysik og Matematik på Syddansk Universitet. Men programmeringen er kun en hobby. Det, at en stor virksomhed som Microsoft kontakter ham, gør ham stolt, men han forventer ikke, at det bliver nogen stor indtægtskilde.

- Der er ikke så mange penge i det, men det er rigtig fedt at kunne hjælpe. Det er også derfor, at jeg blev lærer i sin tid, fortæller Mikael Sørensen.

  • fyens.dk