Hvis konflikt: Svært at få passet børnene

Sidst, Nyborg Kommune var ramt af konflikt, var under Kommuenrs Landsforenings lockout af folekskolelærerne. Mens lockouten stod på, var der daglige demonstratioenr på Torvet i Nyborg. Arkivfoto: Morten Rode

Hvis konflikt: Svært at få passet børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune er af fagforbudnet FOA udpeget til strejkeområde, hvis det ikke lykkes inden 4. april at få en ny overenskomst. Det rammer børnepasningen.

Nyborg: Efter påske kan det blive svært at få passet børnene i Nyborg Kommune.

Fagforbundet FOA har udpeget kommunen som konfliktområde, og det kommer til at gælde alle dagplejere, de pædagogiske medhjælpere i kommunens daginstitutioner og skolefritidsordninger, fremgår det af en pressemeddelelse fra fagforbundet.

- Det er måske en lidt usædvanlig fremgangsmåde, at vi offentliggør oversigten over faggrupper, arbejdspladser og kommuner og regioner. Men hensigten er meget enkel. De medlemmer, der skal i strejke - og de, der ikke skal - skal kende situationen i god tid, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, ifølge pressemeddelelsen.

Det fremgår af den liste, som FOA har valgt at offentliggøre kort efter, at overenskomstforhandlingerne mellem fagforbundene og Kommunernes Landsforening brød sammen.

Varslet om strejke for FOA-medlemmer i Nyborg Kommune er en del af de landsdækkende strejker, FOA har varslet for i alt omkring 16.000 medlemmer på det kommunale og regionale område. Det vil ramme institutioner, plejehjem og hospitaler bredt, i fald det ikke forinden lykkes med forligsinstitutionens mellemkomst at få partnerne til alligevel at nå en aftale. Opnår parterne ikke en aftale, kan strejken bryde ud 4. april.

FOA har lagt en detaljeret liste over strejkeområder ud på sin hjemmeside, og af den fremgår, at alle dagplejere i Nyborg Kommune skal strejke, hvis konflikten bryder ud. Det samme gælder pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i kommunens fire folkeskoler, 4kløverskolen, Birkhovedskolen, Danehofskolen og Vibeskolen, samt de 14 kommunale daginstitutioner.

Altså kan forældrene se frem til i tilfælde af konflikt, at det kan blive svært at få passet de mindre børn, mens strejken løber.

Listen over alle de områder i landet, som FOA har udpeget, fremgår af fagforbudnets hjemmeside www.foa.dk

Hvis konflikt: Svært at få passet børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce