Hvem tegner Venstre i fremtiden?

Erik Rosengaard (tv) og Søren Svendsen er begge erfarne yngre politikere. Ingen af dem har fået fremtrædende poster i konstitueringen.
Foto: Morten Melhede

Hvem tegner Venstre i fremtiden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To yngre medlemmer af Venstres byrådsgruppe undrer sig over konstitueringen og er skuffede over den tidligere borgmester.

Nyborg: Når krybben er tom, så bides hestene, som bekendt, og netop det gamle ordsprog synes at passe godt på Venstres byrådsgruppe i tiden efter valget. Der tegner sig nemlig et lidt mudret billede af, hvem der tegner partiet efter en uklar fordeling af posterne i partiet.

Spidskandidat Kaj Refslund har ganske vist fået en formandspost for Ældre- og Sundhedsudvalget, men han har ikke taget en post i det magtfulde økonomiudvalg.

Den afgående borgmester Jørn Terndrup, der netop er fyldt 62, har fået den anden udvalgsformandspost, der blev venstre til del, og det undrer flere i baglandet og også i Venstres egen byrådsgruppe.

Byrådsmedlem for venstre, Erik Rosengaard, har indvilliget i at fortæller om sin opfattelse af forløbet ved konstitueringen.

- Jeg accepterer, at Terndrup ligger til en post på grund af sit personlige stemmetal, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne så, at der kom yngre kræfter til. Når et valg er overstået skal man jo se frem mod et nyt.

- Derfor er jeg både overrasket og skuffet over Terndrups beslutning, siger den 40-årige Erik Rosengaard.

Erik Rosengaard har selv måtte afgive en post som udvalgsformand for Sundhedsudvalget, da Venstre gik fra 11 til syv mandater ved valget.

Erik Rosengaard fortæller, at der efter valget var uenighed i gruppen om fordelingen af poster, men det kom aldrig til en afstemning.

- Jeg er ikke typen, der vil skabe splid, men jeg synes faktisk, at det her er problematisk for fremtiden for Venstre i Nyborgs byråd. Vi har ikke fået den optimale løsning, siger han.

Erik Rosengaard bakkes op af et andet yngre byrådsmedlem i Venstre, Søren Svendsen.

- Jeg er meget enig med Erik i hans betragtninger. Jeg mener også, at der var andre yngre kræfter, der kunne udfylde den formandsrolle, som Jørn Terndrup nu får, siger han.

Erik Rosengaard og Søren Svendsen understreger begge, at de syv byrådsmedlemmer stadig har et godt forhold til hinanden, og de ønsker at arbejde konstruktivt i byrådet fremover.

Selv har Terndrup i en tidligere artikel om samme emne sagt, at han ikke ser nogen grund til at stille sig i baggrunden i byrådsgruppen.

- Jeg skal bare ned på en 40 timers arbejdsuge, det var derfor jeg stoppede som borgmester, sagde han til Stiftstidende den 24. november.

Terndrup henviser i øvrigt til gruppens formand Kaj Refslund, som har truffet den endelige beslutning om posterne.

Ikke strategisk

I kølvandet på disse udtalelser rejser sig spørgsmålet om, hvem der egentlig er den skarpe profil i Venstre, der i fremtiden skal tegne partiet overfor det andet store parti Socialdemokratiet.

Venstres gruppeformand og borgmesterkandidat ved valget, Kaj Refslund, vil ikke love, at han stiller op som spidskandidat til næste valg, men han vil omvendt heller ikke afvise, at det bliver ham.

- Der har ikke ligget strategiske overvejelser til grund for fordelingen af poster internt i Venstre.

- Det har været de personlige stemmetal, der i sidste ende var afgørende, siger Kaj Refslund.

Kan du forstå, hvis folk undrer sig over, at I ikke tænker strategisk og fremadrettet i sådan en situation?

- Ja, det forstår jeg godt, men selv om en formandspost kan være en profileringspost, så er den altså ikke garanti for et godt personligt valg, lyder det fra Refslund.

Hvem tegner Venstre i fremtiden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce