Husejer ruster sig til sag om havestue


Husejer ruster sig til sag om havestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Peter Hansen på Gl. Vindingevej kæmper for at redde sin havestue til en halv million kroner. Fyns Amt og Naturklagenævnet kræver, at han river tilbygningen ned. Men nu er Peter Hansen ved at forberede sig til en retssag om havestuen, og han håber, at gamle billeder og tegninger kan bevise, at der oprindelig har ligget en havestue i forbindelse med den store ejendom.

- Jeg har talt med forskellige, der kender ejendommens historie, og de har fortalt mig, at der tidligere var en slags have- eller udestue i forbindelse med huset. Jeg håber derfor, at det gør indtryk på en domstol, at jeg faktisk blot har "genopført" den havestue, som myndighederne nu kræver revet ned, forklarer Peter Hansen.

Han har rykket en annonce ind i Lokal Avisen Nyborg, hvor han udlover en dusør for gamle billeder eller tegninger af ejendommen "Skovly".

- Og jeg har fået de første reaktioner. Jeg har blandt andet fået at vide, at der lå en bygning i forbindelse med huset, der blev kaldt "Orangeriet", siger han.

Fyns Amt har givet Peter Hansen seks måneder til at rive den 40 kvadratmeter store havestue ned. Det skete, efter at Naturklagenævnet gav amtet medhold i sagen.

Men Peter Hansen har samtidig fået seks måneders tænkepause til at overveje, om han vil indbringe kravet om nedrivning for en domstol. Og det er den sag, han er ved at forberede sig til.

Strid om tilladelse

Amtet vil have fjernet havestuen, fordi den er opført inden for strandbeskyttelseslinjen. Det har formanden for amtets Trafik- og Miljøudvalg, Poul Weber (V), tidligere forklaret her i Fyens Stiftstidende.

Peter Hansen har erkendt, at udestuen blev opført uden de fornødne skriftlige tilladelser. Men han mente, at han fik mundtlige tilladelser fra både kommune og amt. Det har amtet efterfølgende afvist, mens kommunen har støttet Peter Hansen, da han forsøgte at få lovliggjort byggeriet.

- Når jeg ser, hvad der bliver bygget rundt omkring, som myndighederne ikke kan få øje på, er min eneste forbrydelse tilsyneladende, at jeg gjorde myndighederne opmærksomme på, at der var et problem på min ejendom, som jeg forsøgte at rette op på. Men det krænker ærlig talt min retsfølelse, at det bedre kan betale sig at lade som ingen ting, siger Peter Hansen.

Husejer ruster sig til sag om havestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce