Hus til musik trods spareår


Hus til musik trods spareår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne vil sikre musikskolen nye lokaler og penge til nødvendig vedligeholdelse af idrætsanlæg

Godt nok venter der et spareår i Nyborg Kommune i 2009. Men det skal ikke gå ud over Nyborg Musikskole, mener Socialdemokraterne.

Partiets byrådsmedlem Peter Sejersen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, siger, at partiet i de igangværende forhandlinger om budgettet vil stå fast på kravet om, at musikskolen sikres passende lokaler.

Årsagen til, at Socialdemokraterne rejser spørgsmålet om egne lokaler til den kommunale musikskole, er, at multibiblioteket i Nyborg er om ikke skudt helt ned så dog udskudt på noget, der ligner ubestemt tid.

Nyborg Musikskoles forhold var koblet til planen om multibiblioteket på den måde, at der ved byggeriet måske kunne blive lokaler til musikskolens undervisning.

- Når nu multibiblioteket er udskudt, er vi nødt til at give Nyborg Musikskole et løft. Musikskolen har i årevis haft kummerlige forhold på Borgeskovskolen i lånte lokaler, siger Peter Sejersen.

Musik i søfartsskole

- Så vores forslag er, at vi lader lokalerne på Provst Hjortsvej, hvor Nyborg Søfartsskole har været, indrette til brug for musikskolen.

Peter Sejersen siger, at det arbejde, som musikskolen og andre i musiklivet udfører, er med til at profilere Nyborg og sætte kommunen på landkortet.

- Måske kan vi ikke med det samme lave et musikkens hus på Provst Hjortsvej, som der har været talt om, men ved at give musikskolen egne lokaler kan det være med til at inspirere hele musiklivet, siger han.

Idrætsanlæg trænger

Et andet krav inden for kultur- og fritidsområdet, som Socialdemokraterne satser på at få med i budget 2009, er et årligt beløb på omkring 3,4 millioner kroner til at vedligeholde idrætsanlæggene i Nyborg Kommune.

- Vi har analyseret vores idrætsfaciliteter. Det viser os, at der aktuelt er opgaver for 17 millioner kroner, hvis ikke anlæg og bygninger skal gå i forfald, siger Peter Sejersen.

- Samtidig kan vi se, at der over de næste 10 år bliver brug for i hvert fald det dobbelte, altså 34 millioner kroner. Så ved at sætte 3,4 millioner kroner af næste og de følgende år kan vi sikre, at anlæggene ikke forfalder.

Peter Sejersen tilføjer, at S-forslaget om 3,4 millioner kroner om året kun er til almindelig vedligeholdelse.

- Der er intet til investeringer i nyt. Skal det til, så skal vi finde yderligere midler, siger udvalgsformanden.

Peter Sejersen er klar over, at kommunens økonomi er trængt, og at politikerne skal finde besparelser til en værdi af 30 til 40 millioner kroner.

Om sparekrav til kultur- og fritidsområdet siger Peter Sejersen, at udvalgets driftsbudget er meget lille i forhold til store områder som børnpasning, skoler og ældreområdet.

- At tage noget af kultur- og fritidsområdets drift vil derfor være dybt skadeligt, siger han.

- Så gør vi ikke det her, bliver det for fattigt.

Hus til musik trods spareår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce