Huller i taget og råddent træ: Kirke renoveres for 18 millioner kroner

Håndværkerne er så småt gået i gang med renoveringen af kirken i Nyborg. Første lille del af det store projekt var at dække Maja Lisa Engelhardts glas-kunstværk i gavlvinduet til. Foto: Mogens Rasmussen.

Huller i taget og råddent træ: Kirke renoveres for 18 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vor Frue kirke på Gamle Torv i Nyborg får nyt tag, og spiret skal have ny afstivning. Håndværkerne vil sætte deres præg på kirken i et års tid.

Nyborg: Folk, der har deres gang i Nyborg centrum, har måske allerede bemærket det: Der er ved at ske noget omkring Vor Frue Kirke på Gamle Torv.

Her er håndværkere er ved at forberede en stor renovering af kirkes ydre.

Der skal helt nyt tag på kirken, og så skal bunden af spiret have en renovering, der har været tiltrængt i flere årtier.

De to projekter koster hver ni millioner kroner, så det en renovering til i alt 18 millioner kroner, menighedsrådet har taget tilløb til og sparet op til gennem længere tid.

- Det er jo sådan, at når kirken bygger, kan man ikke bare gå i byggemarkedet og købe materialer. Her er tagsten ikke bare tagsten, siger menighedsrådets kirkeværge, Erik Sørensen.

De bygger på kirken
Renoveringen af Nyborg Kirke styres af arkitekt Martin Jonø, fra firmaet C&W Arkitekter i Svendborg.Faaborg Stillads bygger stilladserne.

Aage Pedersen & Søn, Frørup, har murerentreprisen.

Ellerup Tømrerforretning tager sig af tømrerarbejdet.

Kurt Hansen, Nyborg, er VVS'er på kirkebyggeriet.

Orkan gjorde skade

Erik Sørensen fortæller, at en tagrenovering har stået på ønskelisten siden december-orkanen i 1999.

- Orkanen gav taget sit banesår, men vi har klaret den takket være dygtige håndværkere, der har sørget for, at taget har været tæt, siger Erik Sørensen.

Fredningsmyndighederne er meget konservative, når det gælder kirkebyggerier. Men alligevel har Nyborg Kirke fået lov til at lave taget med moderne undertag.

Det betyder først og fremmest, at man undgår en dyr understrygning af taget, som ikke mindst er det, der koster penge på den lange bane, når det skal vedligeholdes.

Renoveringen af spirets træafstivning har Erik Sørensen et personligt forhold til.

- Jeg var som ung elektriker lidt involveret, da kirken i begyndelsen af 1970'erne opdagede råd i træværket i den underste del af spiret, siger Erik Sørensen.

- Problemet blev dengang klaret med en midlertidig afstivning, der har holdt det høje spir på plads, siger han.

I løbet af august vil håndværkerne fylde stadigt mere omkring kirken.

Men det gode ved projektet er, at kirken indvendigt ikke påvirkes af byggerierne. Den vil således fortsat være åben i byggeperioden, som ventes at strække sig over et års tid.

Huller i taget og råddent træ: Kirke renoveres for 18 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce