Nyborg: Når Nyborg Forsyning og Service nu har købt en grund i Nyborgs østlige industrikvarter, er det ikke ikke fordi, selskabet går med store byggeplaner.

Det drejer sig om grunden Delfinvej 7, der er en nabogrund til byens renseanlæg, som ejes og drives af Nyborg Forsyning og Service. Sælger er Nyborg Kommune.

- For nogle år siden byggede vi en ny klaringstank ved renseanlægget, og senere opdagede vi, at tanken faktisk ligger lidt inde på nabogrunden, altså Delfinvej 7, forklarer Erik Hansen, direktør hos NFS.

- Så måtte vi jo hellere købe grunden, når vi allerede havde bygget på den, og så er vi også sikre på, at vi kan beholde vores tank, siger han.

Når der ikke har været så meget fokus på, at forsyningen var gået lidt ind på nabogrunden, er der en god historisk forklaring: Da Nyborg Renseanlæg blev bygget i sin tid, var forsyningsselskabet kommunalt lige som den øvrige forsyningsvirksomhed. Først i 2000 blev NFS organiseret som aktieselskab, og formelt skilt ud fra Nyborg Kommune, og her beholdt kommunen altså Delfinvej 7, som blandt andet rummer en del overskudsjord fra dengang, renseanlægget blev anlagt.

Men nu er der altså rene linjer mellem Nyborg Kommune og kommunens aktieselskab, NFS, om ejerskabet af den næste ubebyggede industrigrund ved Delfinvej.

Nyborg Forsyning og Service a/s er 100 procent ejet af Nyborg Kommune.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.