Hjertestarter til friskole

MF Jane Heitmann (V) Trygfonden sammen med Klement Grünbaum, formand for elevrådet (lyseblå skjorte) Tine Fallesen, formand for bestyrelsen Nyborg Friskole. Pr-foto

Hjertestarter til friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne på Nyborg Friskole vil regelmæssigt blive undervist i førstehjælp.

Nyborg: Det fynskvalgte folketingsmedlem Jane Heitmann (V) overrakte forleden en hjertestarter til Nyborg Friskole. Skolen har i samme ombæring takket ja til at blive en certificeret "Du kan redde liv"-skole, hvor eleverne regelmæssigt bliver undervist i førstehjælp.

Jane Heitmann er samtidig medlem af Trygfondens lokale råd i Region Syddanmark. Fonden arbejder for at flere overlever et hjertestop og uddeler altså hjertestartere, fremgår det af en pressemeddelelse.

Der er hvert år 3.500 mennesker, der falder om med hjertestop i Danmark uden for et hospital. Dansk Hjertestopregister har offentliggjort nye tal for, hvor mange der overlever hjertestop. Tallene viser en historisk positiv udvikling. Flere overlever hjertestop, og der er også flere, som træder til med livreddende førstehjælp, inden ambulancen ankommer.

I dag overlever cirka 10 procent et hjertestop uden for hospital, mens tallet i 2001 kun var cirka fire procent. Det skyldes blandt andet udbredelsen af hjertestartere.

- Det glæder mig virkelig, at der nu også hænger en hjertestarter på Nyborg Friskole. Skolen bidrager til at sikre, at flere overlever et hjertestop uden for hospital, ved at undervise deres elever i førstehjælp. Et hjertestop kræver hurtig handling, og vi ved, at chancen for overlevelse falder med 10 procent for hvert minut, der går, efter at hjertestoppet er sket, udtaler Jane Heitmann i pressemeddelelsen.

Hun tilføjer, at hun selv har oplevet at skulle give livgivende førstehjælp ved et hjertestop. /EXP

Hjertestarter til friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce