Det er slut med hjerteundersøgelser på sygehuset i Nyborg. Det blev besluttet i sygehusplanen for 2014 og 2015.

Mens politikere og borgere diskuterer for og imod lukning af sygehuset i Nyborg, forsvinder en af sygehusets funktioner og flytter til Svendborg.

Det er hjerteafdelingen, der er ved blive pakket ned og flyttet til den sydfynske hovedstad.

- Lukningen af hjerteafdelingen i Nyborg har intet som helst med de aktuelle diskussion om lukning af sygehuset at gøre, siger Mette Worsøe, der er konstitueret ledende overlæge på medicinsk afdeling m/sam i Svendborg.

- Lukningen af hjerteafdelingen i Nyborg er en af rokaderne, der blev besluttet i sygehusplanen for 2014 og 2015. Så det går lige efter den plan.

Overlægen forklarer dog, at lukningen af hjerteafdelingen i Nyborg gennemføres lidt senere end de øvrige rokader i sygehusplanen.

Det skyldes dels, at en ombygning i Svendborg trak ud og dels lukker man afdelingen i Nyborg samtidig med at overlægen, der stod i spidsen for afdelingen, går på pension.

- Sygehusplanen går overordnet ud på at samle det gamle Sygehus Fyns opgaver i Svendborg, siger Mette Worsøe.

Hjerteafdelingen i Nyborg stod for ambulante kontroller af hjertepatienter fra hele Fyn, blandt andet patienter med problemer med hjerterytmen.

Med flytningen af hjerteafdelingen mister Nyborg ikke nogen stor arbejdsplads. Afdelingen har beskæftiget den nu pensionerede overlæge og et par sygeplejersker.

Af medicinske funktioner i Nyborg er der nu blot skopiambulatoriet tilbage.

Tidligere er også en mindre afdeling for sukkersygepatienter lukket i Nyborg og flyttet til Svendborg.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
1
Talsmand for protestgruppe: Blandede følelser efter borgermøde

Talsmand for protestgruppe: Blandede følelser efter borgermøde

1
13.000 underskrifter: Se alt om stort sygehus-møde i Nyborg

13.000 underskrifter: Se alt om stort sygehus-møde i Nyborg

Protestgruppe: Opgiver bustur til Vejle i sygehussag

Protestgruppe: Opgiver bustur til Vejle i sygehussag