Konfrontation

Voldspilformand Jørgen Dyhrberg er tilfreds med antallet af frivillige til "Grease." Et nødråb for nogle dage siden har givet ekstra hjælp.

- For nogle dage siden var I ude med et nødråb om, at I manglede frivillige. Har I et særligt problem i år?

- Nej, det synes jeg ikke. Det er altid et stort arbejde for os at få så meget frivllig hjælp til årets forestilling som muligt. Vi kan altid bruge flere, og vi har faktisk fået flere henvendelser siden, så vi har fået mere hjælp. Vi går efter at få lokale med, fordi Nyborg på den måde får ejerskab til voldspillet.

- Er det været sværere at skaffe frivillige?

- Det har det nok været. Jeg vil sige, at for nogle år siden var det særligt slemt. Det er ved at vende. Det går den rigtige vej.

- Der er vel hvert år et frafald i gruppen af frivillige. Lykkes det for jer at erstatte dem?

- Hvert år er der nogen, der kommer, andre går. Vi har et rimeligt flow, så der er nye til at erstatte dem, der ikke er med mere. Når vi gerne vil have så mange frivillige som muligt, skyldes det, at vi for nogle år siden havde det sådan, at var man frivillige, var man det 100 procent og alle dage. Vi vil gerne have vagtplaner, så der også kan blive friaftner til vores frivillige. Men nogen bliver jo så vaccineret med voldspillet, at de gerne vil være med hele tiden. Det er vi også glade for.

- I er blevet en forening med betalt medlemskab. Er det en hæmsko, at frivillige så at sige skal betale for at frivillige?

- Ingen skal betale for at være med i voldspillet. Vores vedtægter siger, at man kan tegne et medlemskab, man skal ikke. Det koster 20 kroner om året, og det dækker administrationsomkostningerne.

 

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.