Hjælp arkivet med billeder af byens huse

En af de bygninger, der samles billeder af på lokalhistorisk arkiv er den store, centrale sparekassebygning på Mellemgade, Baggersgade, Nørregade. Billedet her er fra 1939 - hvor sparekasse-bygningen netop er blevet færdig. Foto: Lokalhistorisk Arkiv.

Hjælp arkivet med billeder af byens huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg samler materiale om alle 440 huse i den historiske bykerne og efterlyser gamle billeder. Kom og hør om arbejdet på Arkivernes Dag.

Nyborg: Lokalhistorisk Arkiv i Nyborg har kastet sig ud i et kæmpe projekt. Det går ud på at beskrive hvert eneste hus i den historiske bykerne gennem tiderne. Første og fremmest skal der samles billeder ind af husene, og end ikke Lokalhistorisk Arkiv har alle de billeder, der skal til.

- Så vi håber, at folk i byen vil hjælpe os og låne os billeder, siger Peder Gammel, der står i spidsen for det store arbejde.

Han har allerede været i gang med projektet et stykke tid og har lavet plancher med billeder af ejendommene gade for gade. Men der er mange huller, så arkivet har god brug for hjælpen.

Det er ikke bare for at hygge sig og få tiden til at gå, at Lokalhistorisk Arkiv samler de mange billeder. Arbejdet et led i kommunens store kulturarv-masterplan. En plan der skal være med til beskrive, hvordan Nyborg skal bevares og udvikles i forbindelse med slots-projektet og satsningen på at få byen på Unescos liste for verdens-kulturarv.

- Tag for eksempel vinduerne, siger Peder Gammel, der i øvrigt har undervist på Arkitektskolen i Aarhus i mange år.

- Når man sætter nye vinduer i et gammelt hus i dag, så de altid hvide. Men vi kan se på de indsamlede fotos, at sådan har det ikke været tidligere, hvor der er mange huse med farvede vinduer.

Hvis man har lyst til at se og høre om arkivets store arbejde med byens huse, så er det lørdag den 10. november fra klokken 10 til 14, arkivet har åbent i lokalerne i Kongegade 4. Peder Gammel fortæller om projektet to gange i løbet af dagen, nemlig klokken 11 og 13.

Hjælp arkivet med billeder af byens huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce