Historiequizzen på DR K har besøgte Nyborg Slot, inden det blev lukket. I aften sendes quizzen med spørgsmål hentet fra slottets lange historie.

Nyborg: Hvad skete der under retssagen mod Marsk Stig i 1287? Var Christian III var gladest for hvidkål eller æblemost. Og hvem var det, der kidnappede den lille Christian II og førte ham op på slottets tag?

Det bliver nogle af spørgsmålene, når DR K i onsdag aften viser Historiequizzen, der er optaget på Nyborg Slot, inden slottet blev skilt ad af håndværkerne.

Journalist Adrian Hughes har inviteret historikerne Trine Halle, Christian Donatzky, Hanne Fabricius og Kåre Johannessen med til Nyborg for at dykke ned i slottets lange historie. Det skal nok blive fornøjeligt, som Historiequizzen plejer at være.

Udsendelsen sendes altså onsdag aften klokken 21 og igen 5. februar klokken 00 på DR K og 14. februar klokken 18:55 atter på DR K.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.