Herrested er Jan Reimer-land. Men hvordan ser byens borgere på hans skifte fra S til V her fire år efter? Stiftstidende har besøgt byen for at lede efter et svar.

Herrested: Hvad skal Jan Reimer Christiansen dog gøre for at genvinde vælgernes gunst efter sit meget omtalte partihop?

Jo, han kunne jo starte med at få sin bil lakeret om - fra rød til blå. Eller måske skulle han i stedet satse på en karriere som minister. Lars Løkke Rasmussen kunne nemlig godt bruge en rigtig Venstre-mand uden lig i lasten.

Vittigheden stammer Herrested-revyen og er blot ét ud af flere eksempler på, hvordan Jan Reimer Christiansen er blevet taget under kærlig behandling af sine egne. Men hvordan ser beboerne i Herrested egentlig på det, der skete for fire år siden?

Fyens Stiftstidende besøgte byen på en blæsende torsdag eftermiddag for at lede efter et svar. Vi møder allerede Jan Reimer Christiansen ved indkørslen til byen; eller rettere et stort billede af manden, der er spændt ud over to halmballer.

Jeg havde ikke drømt om, at min stemme skulle gå til Venstre. Det var ikke desto mindre det, der skete. For mig har det betydet, at jeg ikke stemmer personligt en anden gang.
Ann Musopelo

Men ikke alt er, som det skal være i Reimer-land. Den nederste del af valgplakaten er klippet af, så man ikke kan se, hvilket parti han repræsenterer. Kun teksten "Jeg arbejder for det gode liv på landet" står tilbage sammen med et billede af den storsmilende kandidat.

Ann Musopelo synes ikke, der er særlig meget at smile ad, når talen falder på Jan Reimer Christiansen. Hun stemte på manden for fire år siden, og det har hun fortrudt.

- Jeg stemte på ham, fordi han var Socialdemokrat, men også fordi han var den eneste kandidat fra vores lokalområde. Jeg havde ikke drømt om, at min stemme skulle gå til Venstre. Det var ikke desto mindre det, der skete. For mig har det betydet, at jeg ikke stemmer personligt en anden gang, konstaterer hun, mens datteren, fireårige Anna-Sofia, går frem og tilbage i garderoben på daginstitutionen Klatretræet for at lede efter sin jakke.

Det er dog langt fra alle, der bærer nag. På den vindblæste parkeringsplads foran brugsen er Svend Aage Wilken i færd med at pakke dagligvarer i bilen, da han bliver bedt om at forholde sig til borgmesterkuppet i 2013.

- Det var helt klart ikke i orden, måden det skete på. Men det fylder ikke noget hos mig i dag. Jeg mener heller ikke, man kan bebrejde Kenneth Muhs og Venstre, at de inviterede Jan Reimer Christiansen indenfor. Jeg er sikker på, at Socialdemokraterne ville have gjort præcis det samme, bemærker Svend Aage Wilken, der selv har en karriere bag som sig kommunalbestyrelsesmedlem i Ørbæk gennem 20 år. For partiet Venstre.

Delte meninger

Står det til 86-årige Ove Pedersen, burde Jan Reimer Christiansen dog have trukket sig helt ud af politik og overladt pladsen til en suppleant fra Socialdemokratiet. Dermed er han enig med flertallet i en ny rundspørge blandt 544 fynboer. På spørgsmålet: "Hvad er din holdning til byrådspolitikere, som vælger at forlade det parti, han/hun er blevet valgt for?" svarer tre ud af fire, at vedkommende bør forlade byrådet.

- Det er så der, vi ikke er helt enige, indskyder Ellen Bergholt midt i et spil kroket sammen med Ove Pedersen og to andre bag byens forsamlingshus.

- Et kommunalvalg handler mindst lige så meget om personer, som det handler om det parti, man repræsenterer. Og jeg synes, det var helt fint, at han sagde fra overfor bykongen Erik. Dér fik han min sympati. Det, at nogen kan finde på at ødelægge hans valgplakat, tror jeg blot er med til at gøre sympatien for ham endnu større, bemærker hun.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.