Herregårde er årets tema


Herregårde er årets tema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØSTFYN: Også østfynske herregårde er med, når Kulturarvstyrelsen i weekenden 11.-12. september gennemfører det landsdækkende arrangement Bygningskulturens Dag 2004 i samarbejde med Bygningskulturelt Råd og Nationalmuseet, og temaet i år er netop herregårde.

Indtil nu ligger det fast, at Holckenhavn Slot og Ørbæklunde deltager, og at Nyborg og Omegns Museer på søndag arrangerer busture til Ørbæklunde, Rygård og Glorup, og vil man med på turen, skal man tilmelde sig på museet.

Godsejer Lars-Hågen Lange holder sit eget arrangement om lørdagen, og arrangementet tager udgangspunkt i herregårdens historie. Derefter er der rundvisning omkring hovedbygningen, den tilstødende have og avlsgården. Efter rundvisningen er der kaffe, te og kage. Tilmelding er nødvendig på enten 65 33 10 04 eller e-mail-adressen lange@pc.dk.

Om søndagen får Lars-Hågen Lange som nævnt nyt besøg, nemlig af dem, der har tilmeldt sig Nyborg og Omegns Museers bustur. Den dag fortæller godsejeren om stedet og driften, mens det ved Rygård og Glorup er museumsinspektør Marianne Goral Krogh, der fortæller om bygningerne, og på Glorup vil der være adgang til gårdspladsen ved hovedbygningen.

På Holckenhavn Slot kan man - også - i forbindelse med Bygningskulturens Dag 2004 købe en overnatning i luksuriøse dobbeltværelser for 1500 kroner - fra den 12. til den 13. september.

Lørdag eftermiddag er der rundvisning ved Christina baronesse Holck, der vil fortælle om driften af Holckenhavn Slot, og næste morgen serveres der morgenmad på sengen.

Man kan få yderligere information og bestille værelser ved at sende en e-mail til info@holckenhavn.dk, og det kan i øvrigt også ske fra slottets hjemmeside, hvor der findes mange oplysninger om og billeder af slottet. Adressen er www.holckenhavn.dk.

Bygningskulturens dag gennemføres hvert år den anden weekend i september, og det bliver den i samtlige Europarådets 48 lande. Det enkelte land bestemmer selv de forskellige års temaer.

Formålet med Bygningskulturens Dag er at fremme forståelsen for bevarelsen af det bedste af den europæiske bygnings-, by- og havekultur og for opretholdelsen af de gamle bygge- og håndværkstraditioner.

Herregårde er årets tema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce