Ørbæk Revyen genopstod i aftes med en musikalsk forestilling fuld af skæve indfald

Ørbæk: Skævt, skørt og musikalsk. Sådan var Ørbæk Revyen, da den for en kort bemærkning genopstod lørdag aften, hvor op mod 500 feststemte mennesker fyldte den nye hal i Ørbæk Midtpunkt.

Men selv om den lokale revy i Ørbæk som altid høstede masser af roser, er den jo kendetegnet ved, at den kun eksisterer ved en enkelt forestilling med års mellemrum.

Men lørdag aften var revyen altså levende igen, og holdet viste, at traditionen lever i bedste velgående, og er musikalsk og skør som aldrig før. Den er ikke skarp og kritisk. Nærmere rund og hyggelig.

Halvanden times hæsblæsende underholdning med alle dem, vi elsker og kender fra området og resten af verden: Borgmester Muhs, Ejner&Åge, prins Henrik, Per Jespersen, grosserer Pikkerup, Ulla Terkelsen, Jesper Jas Sørensen og ikke mindst partihopperen fra Herrested, Jan Reimer Christiansen.

Ørbæk Revyen, som DR Fyn en gang kårede til Fyns bedste, bød på klassisk blanding af sketch, tempo og indimellem lidt tid til eftertanke.

Men højdepunktet er en fuldstændig vanvittig udgave af Ørkenens Sønner, Ørbækkens Sønner.

Ørkensønnernes klassiske sketch om Gyllegården er henlagt til Almas Hus på Hovedgaden. Huset som kommunen i virkelighedens verden har købt, men som i revyens sære univers bliver overtaget af grosserer Pikkerup. Nummeret slutter med, at en af revyens hovedkræfter, den ellers så pæne bankmand, Poul Bæk, står så scenen iført blonder og netstrømper.

Poul Bæk er sammen med Torben Jørgensen naturligvis tilbage med Ejner og Åge - entreprenøren og arbejdsmanden, der har været med i Ørbæk Revyen så længe nogen husker. Denne gang er parret i gang med at indrette Ørbæks nye samlingspunkt: Byparken på grunden, hvor Asger Købmand i sin tid havde sin forretning, Asger Købmands Mindelund, som stedet bliver døbt i revyen. Et dejligt gensyn med det populære par.

Ørbæk Revyen anno 2016 blev fremført af Mikkel Grubbe Hansen, Kenneth Jørgensen, Merete Bang, Mie Berg Hansen, Torben Konradsen, Tørben Jørgensen og Poul Bæk. De blev ledsaget af et meget swingende firmandsband med Hanne Fladgård som kapelmester.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.