Nyborg Kommune har problemer med at uddybe i Nyborg Marina.

Nyborg: Allerede i efteråret var det nye serviceområde i Nyborg Marina så færdigt, at det kunne bruges af bådfolket.

Den store havnekran, der tager bådene op, kørte da også på flittigt, og den er igen i brug nu, hvor bådene skal i vandet.

Men den anden kran - en kraftig mastekran - er ikke for alvor kommet i brug endnu. Problemet er ikke kranen, men vandet, hvor bådene skal sejle ind for at komme til mastekranen.

- Vi har ikke fået tilladelse til at grave op fra bunden af marinaen og dumpe materialet et andet sted, forklarer Jens Kimer, der er drifts- og havnechef på Teknisk Afdeling i Nyborg Kommune.

Ifølge folk på kajen i marinaen er der omkring 1,7 meter dybt ved kranen, men Jens Kimer understreger, at marinaen ikke garanterer for noget, så længe man ikke uddybet havnen omkring den nye mastekran.

- Og jeg kan ikke sige, hvornår der er en løsning på problemet, men vi arbejder på det, siger han.

Problemet med den nye mastekran får dog ingen sejlere til at ligge søvnløse i køjen. Der er nemlig en gammel mastekran i den modsatte ende af marinaen, som fungerer.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.