Havne-vand er fint som badevand


Havne-vand er fint som badevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Badevandskvaliteten i Vesterhavnen er lige så god som vandet ved Nyborgs mange rene strande.

Det viser seks prøver, der er udtaget i år, og prøverne, der er udtaget nok så mange steder ved de nyborgensiske strande, har alle været supergode.

Det oplyser ingeniør Carl Jensen fra Nyborg Kommunes Tekniske Afdeling, og han føjer til, at der ved Fyns Badestrand ved Knudshoved og ved Søbadet på Østerøvej er udtaget dobbelt så mange prøver, fordi de to steder er de mest velbesøgte.

Netop nu arbejdes der med en revision af Nyborg Kommunes spildevandsplan, og det er muligt, at der opføres endnu et opsamlingsbassin som det på den tidligere Statoil-grund på Strandvejen. En anden mulighed - på langstrakte områder - er at lægge store stålrør i vejen, og de fungerer som små renseanlæg, fordi vandet løber meget langsomt, så det tunge indhold falder til bunds.

Arne Lind fra Nyborg Forsyning & Service A/S oplyser, at et eventuelt opsamlingsbassin eller nedgravning af stålrørene sker de steder, hvor man ikke kan separere regnvand og spildevand.

- Uanset hvilken løsning vi vælger, så er det ensbetydende med, at muligheden for at bevare den gode badevands-kvalitet i Vesterhavnen for-øges, fastslår han og forklarer det med, at der så ikke vil blive ledt en blanding af spilde-og regnvand ud i havnebassinet.

Med det gode badevand i Vesterhavnen er der mulighed for at etablere den bystrand, der tidligere har været på tale.

- Men stranden er ikke på tapetet lige nu, fastslår borg-mester Jørn Terndrup, der dog tilføjer, at bystranden stadig er nævnt i kommuneplanen.

- Vi har imidlertid ingen garanti for, at sandet bliver liggende, fortsætter han, men det kan da være, at vi finder en anden og billigere løsning, hvor det på en sikker måde bliver muligt at komme ned på en træ-repos, så man kan bade derfra. Men det kræver naturligvis, at man kan svømme, understreger han.

Jørn Terndrup siger videre, at der ikke er truffet nogen politisk beslutning om at anlægge en bystrand.

Der har dog, været puslet med tanken, og som nævnt optræder bystranden fortsat i kommuneplanen.

Ideen om stranden er altså teoretisk set ikke droppet, men kun sat i bero.

Havne-vand er fint som badevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce