Nyborg: Nyborg Handel, KinoVino og Nyborg Slot benytter fredag den 13. oktober til en omgang Harry Potter-tema. Vægtergade ved biografen bliver omdannet til Perron 93/4, hvorfra Hogwarts Expressen afgår hver halve time fra klokken 14.30 til 16.30. Guide på toget er ingen ringere end Torben Oxe, Christian 2.' lensmand, der blev anklaget for giftmord på kongens kæreste, Dyveke. Først blev Oxe frikendt, men kongen helmede ikke og fik Torben Oxe for et birketing bestående af 12 bønder som dommere. De dømt Oxe skyldig, og han blev halshugget 29. november 1517.

Denne dramatiske historie kobles altså til det magiske univers, som hører Harry Potter til. Når slottet går med på fredagsspøgen, skal det ses som led i slottes række af historieformidlinger, der tager udgangspunkt i aktuelle begivenheder. Med den hovedløse Oxe som togfører kører Hogwarts-ekspressen til slottet, hvor der er spøgelsesjagt gennem slottets sale. I KinoVino er der fra klokken 19 arrangement omkring Harry Potter-fanfilmen "Death Eater Hunt." Scener i filmen er optaget på Nyborg Slot. Filmen vises klokken 20.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.