Halvdelen falder fra

Peter Jørgensen far til Frederikke på 1 år (venstre) og Karoline på 2 år, har valgt ikke at benytte sig af tilbuddet om pasning på lukkedagene op til påske, fordi tilbuddet ligger i Herrested.
Foto: Robert Wengler

Halvdelen falder fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhåndsinteressen er stor, men når tiden nærmer sig, har under halvdelen brug for pasning på lukkedage

Som beskrevet forleden i disse spalter bliver forældre til børn i Nyborg Kommunes daginstitutioner tilbud pasning på Damgårdsvænget i Herrested i dagene op til påske.

Inden forældrene fik den besked, har de meldt ud, om de har behov for pasning i dagene, så administrationen kan tilrettelægge pasningen på lukkedagenen.

De tørre tal siger, at cirka 150 børn skulle passes i dagenen op til påske.

Alligevel har man i kommunen planlagt pasning i en børnehave, der kun kan rumme 70 børn.

Spørgsmålet er så, om man i administrationen simpelthen kalkulerer med, at forældre finder tilbuddet så ringe, at de melder fra.

- Vi kalkulerer ikke med, at forældrene finder pasningen uacceptabel, men erfaringen siger, at når vi nærmer os lukkedagene, falder tilslutningen markant, siger børnechef i Nyborg Kommune, Torben Birk Rosbach.

Han er derfor ikke bekymret for, at der kommer til at mangle plads på Damgårdsvænget.

- Jeg læner mig op af erfarne institutionsledere, der har prøvet det her masser af gange, siger han.

Sådan har man altid gjort

Torben Birk Rosbach bakkes op af institutionsleder Inge Andersen fra Skovparkens Børnehave.

- Jeg har lavet ferieplanlægning i årevis, og det kræver en del is i maven, men det viser sig altid, at behovet er mindre, end forældrene melder ud i første omgang.

- Jeg har al mulig respekt for, at de helgarderer sig. Det kan der være mange grunde til. Men det gjorde de også før, der kom noget, der hedder lukkedage, fastslår Inge Andersen, der har næsten 30 års erfaring som institutionsleder.

- Hvis vi ikke planlægger på denne måde, så passer vi ikke godt nok på resurserne. Det handler jo om, at resurserne fra pasningen på lukkedage bliver taget fra de øvrige resurser, forklarer hun.

Som eksempel giver hun planlægningen af pasningen i julen i 2009.

- Cirka hundrede meldte sig til pasningen i første omgang. I anden omgang var det 45, og da det kom til stykket dukkede 24 børn op, siger Inge Andersen.

Torben Birk Rosbach minder om, at da man politisk besluttede sig for at indføre 20 lukkedage i kommune, så var det for at spare.

- Resurserne er fjernet fra de dage, så når vi skal tilbyde pasning på lukkedage, så skal pengene tages fra de daglige resurser. Selvfølgelig påvirker man tilslutningen, når man ligger tilbuddet i Herrested, men det gør man også, hvis man ligger det andre steder, siger Torben Birk Rosbach.

Han minder endnu en gang om, at en lukkedag betyder, at der som udgangspunkt ikke er pasning i kommunen på den dag.

- Derfor er der tale om alternativ pasning på lukkedage.

- Det er klart, at hvis forældrene har en forventning om, at der bliver pasning i børnenes egen institution, så har vi ikke kommunikeret tydeligt nok ud, hvad en lukke dag betyder, siger han.

Halvdelen falder fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce