Halløj på Landmanden


Halløj på Landmanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OMBYgning: Frivillige forvandler hjørnebygningen fra værtshus til kulturhus

NYBORG: Lugten af smøger, ølsjatter og gamle branderter hænger stadig i luften.

Men de sidste toner fra musikerens keyboard er for længst døet hen, gæsterne gået hjem, og dansegulvet brækket op.

Det hæderkronede værtshus og dansested Landmanden er historie, og frivillige fra Nyborg Voldspil vil de kommende weekender knokle for at puste nyt liv i hjørnebygningen.

Faktisk købte Nyborg Voldspil først og fremmest bygningen for at hindre, at deres teaterbygning Slotsmøllen bliver klemt inde mellem to beboelsesejendomme. Det kunne nemlig i værste fald betyde lukning af teatret, der for tiden kæmper med støjklager fra naboerne i den modsatte ende end Landmanden.

Gammel drøm

Men voldspillerne kan sagtens bruge den ekstra plads.

- Det er faktisk en gammel drøm for os at få Landmanden. Problemet er vinteraktiviteterne, hvor det kniber med at få plads til danseholdene, når der kører forestillinger i Slotsmøllen, siger Henrik Rasmussen, der er næstformand i Nyborg Voldspil og står i spidsen for ombygningen i Slotsmøllen.

Derfor er første etape af ombygningen at indrette en permanent træningssal til danserne i det store lokale på 1. sal - lokalet, hvor masser af nyborgensere gennem årtier har svinget træbenet, når Landmanden bød på levende musik.

- Men ud over dans regner vi da også med at det store lokale skal bruges til mindre koncerter. Jeg kunne da godt forestille mig en miniudgave af Ferritslev Fritidshus deroppe, drømmer Henrik Rasmussen.

Desuden skal lokalet måske udlejes til private fester.

Han peger på, at voldspillerne under alle omstændigheder er nødt til at finde på et eller andet, der kan vride nogle indtægter ud af foreningens nye ejendom. Nyborg Voldspil kører nemlig ikke med så store overskud, at man uden videre kan klare at betale renter og afdrag af endnu et hus.

Købet af Landmanden kunne i øvrigt kun lade sig gøre, ved at kommunen sagde ja til at stille en garanti på 200.000 kroner i 10 år.

Kontor og billetsalg

På 2. sal får voldspillernes bestyrelse for første gang nogensinde et ordentligt kontor og mødelokale.

Det gamle værtshus i stuen skal deles i to, så der kan blive et pænt billetkontor i den ene ende - med tiden måske med direkte adgang til Slotsmøllen. I den anden ende er en mulighed at indrette en café, som kan forpagtes bort.

Da Stiftstidende kikkede ind på Landmanden søndag middag, havde Henrik Rasmussen selskab af to andre bestyrelsesmedlemmer, Jens Hyllegaard og Johnny Andersen, og de tre var i gang med at bryde ned på 1. sal.

Senere regner de med at mande op, så der kommer lidt mere fart på, og i hvert fald håber voldspillerne på at kunne byde byen indenfor på Landmanden første gang den 12. marts.

Halløj på Landmanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce