Haarder ser på Svindinge-sag


Haarder ser på Svindinge-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

i røret: Ministeren ringede til "kommandocentralen" i Svindinge

SVINDINGE: Integrationsminister Bertel Haarder (V) har nu lovet at se på sagen om den afghanske flygtningefamilie Aria, fra Svindinge.

Ministeren tog simpelthen telefonen onsdag aften og ringede til Mona Wickstrøm, der organiserer kampagnen for at hjælpe familien, der er faldet godt til i den lille østfynske landsby.

Familien Aria har boet i Svindinge et års tid, men står nu for at blive sendt hjem til Afghanistan, efter afslag på ansøgninger om politisk asyl og humanitær opholdstilladelse.

- Bertel Haarder spurgte ganske kort, hvad det er, vi vil, siger Mona Wickstrøm.

- Han fortalte, at han ikke havde sat sig ind i sagen og ikke læst de mails, vi har sendt til ham, men han lovede at kikke på det.

- Ministeren var meget kort for hovedet, men jeg er glad for opringningen, for nu tror jeg, der er hul igennem, siger Mona Wickstrøm.

Mona Wickstrøm frygter, at familien, der tæller far, mor og to skolebørn, kan havne i et flygtningecenter på ubestemt tid, hvis de fortsat nægter at vende tilbage til Afghanistan, som de flygtede fra for cirka fire år siden.

- At sidde i et flygtningecenter på ubestemt tid vil jeg betegne som tortur, siger Mona Wickstrøm.

I dag kører op mod 50 borgere fra Svindinge til København for at aflevere cirka 200 underskrifter mod udvisningen af familien Aria til Afghanistan.

De afleveres i Ministeriet for Flygtninge og Integration, men uden der bliver lejlighed til at debatere sagen med ministeren.

Senere mødes Svindinge-borgerne med en række folketings-politikere, der har vist interesse for at se nærmere på Aria-familiens særlige forhold. Blandt andet vil flere af dem stille skriftlige spørgsmål til ministeren om behandlingen af familien Arias ansøgninger om asyl og humanitær opholdstilladelse.

- Det er rigtig godt, hvis vi har kunnet hjælpe en gruppe mennesker, som bliver behandlet værre end de fleste danskere behandler deres kæledyr, siger Mona Wickstrøm.

Haarder ser på Svindinge-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce