Hård start på destilleriet: Nu skal der moderne mormormad på bordet

En flok tidligere og nuværende håndværkere fra DSBs værksteder besøgte for nylig Nyborg Destilleri. Flere af dem havde arbejdet i lokalerne, hvor der nu produceres whisky og serveres gourmetmad. Foto: Mogens Rasmussen.

Hård start på destilleriet: Nu skal der moderne mormormad på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere tusinde mennesker var med, da Nyborg Destilleri åbnede. Men så blev der stille - nu er restauranten ved at komme op i omdrejninger.

Nyborg: Det syder og bobler lystigt på Nyborg Destilleri, der efter en årelang ombygning åbnede i juni.

Siden har der været en pæn trafik af selskaber, der skulle ind og se på, hvordan man bygger et gammelt togværksted om til et whisky-destilleri. Men destilleriet lægger ikke skjul på, at det har været sværere end forventet at løbe restauranten i gang.

- Vi startede jo med åbent hus med flere tusinde gæster, og derfor var det meget overraskende for os, at der næsten ikke kom nogen i ugerne efter, siger Kim Møller-Elshøj, der er er blender og storyteller - altså ham der har ansvaret for smagen af spiritusprodukterne, og ham der skal fortælle historierne om stedet og drikkevarerne.

- Heldigvis kom der flere gæster i juli og august, men det har måske været et problem, at mange har hørt om destilleriet, men ikke helt er klar over, at vi har restaurant, bar og cafe, siger han.

Siden det skuffende besøgstal i starten har man forsøgt at finde ud af, om der var noget galt med konceptet, og der er stillet lidt på knapperne hist og her, blandt andet har man valgt at servere lidt større portioner, fortæller Kim Møller-Elshøj.

- Vi starter også snart et særligt søndagskoncept, hvor restauranten serverer moderne mormormad. Det bliver sådan lidt fællesspisnings-agtigt, siger Kim Møller-Elshøj.

I hvert fald har folk i branchen opdaget, at der er gang i gryderne i det tidligere togværksted: Først blev restauranten nomineret i en landsdækkende konkurrence til "årets ret med gris", og senest fik destilleriet tildelt "Guld spisemærke i Økologi" som eneste spisested på Fyn. Det er en anerkendelse af, at restaurantens måltider næsten hundrede procent er lavet på økologiske råvarer.

Fra restauranten kan man jo se en del af lageret. Og opmærksomme gæster vil se, at der langsomt bliver flere og flere tønder.

- Inden to år har regner vi med at have fyldt lageret op, siger Kim Møller-Elshøj.

Her i efteråret har man blandt andet produceret gin og rom, og 17. november har destilleriet planlagt en fest med musik og dans og cocktails i anledning af lanceringen af lanceringen af tre nye gins.

Hård start på destilleriet: Nu skal der moderne mormormad på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce