Nyborg: Elever fra EUD10 på Nyborg Gymnasium er i disse uger i køkkenet på Svendborg Food, som er en del af Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

Her skal de i grupper lave mad og samarbejde om at blive færdige med en menu inden for den afsatte tid.

- Det er spændende at prøve forskellige ting, som man ikke lige prøver til hverdag. Vi har været hos gourmetslagterne og skal også besøge bager og konditor, fortæller Matilde Lund Sørensen.

- Det er sjovt at lave mad fra bunden selv og ikke bare købet noget færdiglavet, fortæller Karoline Faurhold Riise Hansen.

Tilfredse lærere

Med sig har eleverne to lærere, Tine Jørgensen og Michael Gorgulla.

- Forløbet på Svendborg Food er godt struktureret og vi kan se glæden hos eleverne, når de laver mad, fortæller Michael Gorgulla.

- Vi ser, at eleverne oplever nye sider af sig selv, når de arbejder i grupper på denne måde. Nogle opdager, at de er gode til at organisere og har det overblik, der skal til for at kunne uddelegere arbejdsopgaverne. De oplever en anden måde at arbejde på, end de måske har været vant til tidligere i deres skolegang, fortæller Tine Jørgensen.

Som det ser ud lige nu, er der dog ikke nogen af de to elever, der har planer om at gå den kulinariske vej.

- Når vi prøver så mange ting, får vi også mulighed for at udelukke de ting, vi ikke vil, fortæller Matilde Lund Sørensen.

Forløbet på Svendborg Food afsluttes i uge 6, hvor elevernes forældre inviteres med til en fællesaften. /EXP