Guldkysten tabte første runde


Guldkysten tabte første runde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal for at vedtage lokalplan for nyt sommerhusområde ved Slude Strand

SLUDE STRAND: Første slag er tabt for sommerhusejerne ved "Guldkysten" syd for Kajbjergskoven. Men efter alt at dømme skal der kæmpes endnu en lang række slag, før sagen om det nye sommerhusområde er endelig afgjort.

Politikerne i kommunens Teknik- og Miljøudvalg besluttede i går at godkende den omstridte lokalplan, der gør det muligt for gårdejer Niels Kildegaard at udstykke det nye sommerhusområde med plads til 10 sommerhuse ved Slude Strand.

- Det er jo lige meget, hvad vi gør i denne sag, så er der nogen, der bliver trætte af os, siger Tage Juel (V), der er formand for udvalget.

- Men både vore egne jurister og eksperter udefra siger, at det her er den mest farbare vej at gå.

Politikerne i udvalget var ikke enige om beslutningen, men et flertal går altså ind for at vedtage lokalplanen.

Håber på byrådet

Formanden for Grundejerforeningen Guldkysten, Bjarne Pedersen, håber stadig, at et flertal i byrådet stemmer lokalplanen ned og dermed begraver det nye sommerhusområde.

Men går det ikke sådan, er foreningen parat til at gå videre med sagen.

- Vi opfatter det her som ren ekspropriation og går helt klart videre, hvis byrådet også vedtager lokalplanen, siger Bjarne Pedersen.

- Vi håber først og fremmest at undgå byggeriet på marken bag vore sommerhuse. Men kan vi ikke det, må vi søge erstatning, siger han.

I første omgang kan grundejerforeningen klage til Naturklagenævnet. Og da nævnet bestemt ikke er kendt for en hurtig sagsbehandling, vinder man i det mindste noget tid.

Rigere natur

Tage Juel hæfter sig ved, at beboerne i de eksisterende sommerhuse ikke får de nye huse "lige i nakken", men at der bliver et grønt bælte mellem de to områder.

Han mener heller ikke, at naturfredningsforeningen har ret, når den mener, at vildtet og naturen får dårligere vilkår med det nye sommerhusområde:

- Erfaringen viser jo, at der bliver mere plads til natur og dyr, når landbrugsjord bliver til sommerhusbebyggelse, siger han.

Guldkysten tabte første runde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce