Grundsalg i Jagtenborg sætter ny rekord

Der er for alvor kommet gang i byggeriet i Jagtenborg. Tilflytterne har dog valgt at samle sig i klynger. Derfor er der stadig dele af det store boligområde, hvor der er langt mellem husene. Arkivfoto: Robert Wengler

Grundsalg i Jagtenborg sætter ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en lang årrække med svigtende salg i Nyborgs største udstykning synes interessen for Jagtenborg at have bidt sig fast. Successen har fremskyndet behovet for at tænke på næste skridt.

Nyborg: Åbent hus med gratis pølser. Helikopterture. Klækkelige rabatter. Og ændringer i grundstørrelserne.

Byrådet i Nyborg Kommune har efterhånden prøvet lidt af hvert i et forsøg på at sætte skub i grundsalget i Jagtenborg, men i en lang årrække var der tale om skønne, spildte kræfter. Et enkelt salg her og der battede ikke noget i det store regnskab, og med hele 113 grunde i den enorme udstykning i Nyborgs vestlige udkant virkede det en overgang som en næsten uoverkommelig opgave.

De senere år har dog givet grund til mere optimisme. Det hidtidige højdepunkt kom i 2016, hvor der blev indgået 10 handler, mens 2017 til gengæld "kun" bød på syv grundsalg. I år har man allerede på nuværende tidspunkt slået sin egen rekord med 13 solgte grunde, mens yderligere 14 parceller er reserveret.

- Da vi lavede Jagtenborg, havde vi en forventning om, at det primært var børnefamilier, der flyttede derud. Men det er det ikke nødvendigvis. Det er lige så meget seniorer. Så vi er endt med et mere blandet område, fortæller Charlotte Markvardsen, der er leder af kommunens byggesagsafdeling.

Hun giver det generelle opsving i samfundet æren for den positive udvikling i Jagtenborg.

- Samtidig er det blevet nemmere for eksempelvis unge mennesker at låne penge i banken. Det har sikkert også spillet ind, tilføjer hun.

Så meget er der solgt
Jagtenborg: Endelig gang i grundsalget | Nyborg | fyens.dkSidste del af Jagtenborg-udstykningen stod klar til salg i 2009, men som kom krisen. Her følger en oversigt over, hvor meget der er solgt i perioden fra år 2011 og frem til i dag. Sammenlagt består udstykningen af 113 parceller.2011: 32012: 22013: 52014: 32015: 82016: 102017: 72018: 13

Varer på hylden

Til dato er der stadig 60 grunde til salg ud af de oprindelige 113. Senest når området er cirka tre fjerdedele udbygget, skal man ifølge afdelingslederen være klar til at tage næste skridt.

- Det er nødvendigt for at kunne undgå, at vi kommer i den samme situation som før finanskrisen, hvor vi løb tør for grunde. Da vi endelig var klar med Jagtenborg var byggeriet gået i stå. Så det handler om at have noget på hylden hele tiden, forklarer Charlotte Markvardsen.

Afløseren for Jagtenborg hedder Auernakke og ligger ligeledes i den vestlige del af Nyborg. Der er tale om et område på begge sider af Telegrafvej, som er ejet af godsejer Gregers Juel. I dag bruges jorden til landsbrug, men det er skrevet ind i kommuneplanen, at arealet kan fungere som et fremtidig boligområde.

Parterne er allerede begyndt at røre på sig, og det skyldes ikke mindst de seneste tal for grundsalget i Jagtenborg. For hvor man tidligere opererede med et femårig perspektiv, er det pludselig blevet aktuelt at lave de indledende øvelser mellem kommunen på den ene side og godsejeren på den anden.

Hygge i højsædet

Det første møde i sagen finder sted den 10. september. Selv er Gregers Juel ikke meget for at afsløre på forhånd, hvad mødet skal handle om. Han bekræfter dog over for Fyens Stiftstidende, at man skal diskutere den fremtidige brug af Auernakke.

Det sker med henvisning til, at man for cirka 10 år siden opnåede enighed om, at kommunen ville sørge for det nødvendige lokalplansarbejde, mens han som grundejer "forestår tingene", altså realiserer projektet.

Godsejeren understreger samtidig, at det er kommunen, som i sidste ende afgør, hvad der skal ske med området.

- Jeg har blot ydmygt tilladt mig at komme med mine input til, hvad jeg synes er spændende. Og det er det, der nu bliver fulgt op på, forklarer han.

Allerede i efteråret 2017 kom Gregers Juel med et oplæg om Auernakke, som ifølge ham selv har mere karakter af en brainstorm. Et oplæg, hvor "hygge" indgår som et nøgleord, og hvor han ifølge avisens oplysninger blandt andet har gjort sig tanker om bæredygtigt byggeri og klyngebebyggelse.

Grundsalg i Jagtenborg sætter ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce