Gravid kvinde udsat for vold

Dommen over den 34-årige mand blev afsagt ved byretten i Svendborg. Arkivfoto: Jens Wognsen

Gravid kvinde udsat for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

34-årig mand skal seks måneder i fængsel efter flere tilfælde af vold samt trusler om at slå hustruen og parrets ufødte barn ihjel. Derudover er han dømt til udvisning af landet.

Nyborg/Ullerslev: De mødte hinanden på Facebook i 2016, og i starten var alt godt. Men allerede samme år blev forholdet mellem en nu 34-årig mand og hans hustru præget af vold og trusler. Det har nu resulteret i, at han har fået en dom ved byretten i Svendborg på seks måneders ubetinget fængsel. Desuden har retten afgjort, at han skal sendes ud af Danmark efter at have afsonet sin straf, og at han må ikke vende tilbage de næste seks år.

Den dømte fik først lovligt ophold i landet den 12. juni 2016 og kan hverken tale eller skrive dansk, ligesom han ikke har et arbejde. Blandt andet derfor er udvisningen ikke i strid med Danmarks internatinale forpligtelser, hedder det i den officielle begrundelse.

Selv har den 34-årige nægtet sig skyldig i anklagerne mod ham. I retten hævdede han tværtimod, at hustruen havde brug for en undskyldning for at forlade ham og derfor har opdigtet det hele.

Han var blandt andet tiltalt for at have taget fat i håret på sin gravide hustru og banke hendes hoved flere gange ind i væggen samt slå hende på munden med flad hånd. Episoden fandt sted den 20. maj 2016 på parrets bopæl i Nyborg. Ofret havde på det tidspunkt hjemve og ønskede at flytte tilbage til sin familie i Vordingborg. Samtidig havde hun fundet ud af, at hun var gravid.

Troværdig forklaring

Ingen af delene huede tilsyneladende den nu dømte mand, som over telefonen truede sin svigermor med, at hendes datter aldrig ville forlade kommunen i live. Til sidst endte han dog alligevel med at køre hustruen til stationen. Da han ikke havde hørt fra hende i nogle dage, opsøgte han kvinden i et forsøg på at overtale hende til at komme tilbage.

Det var hun ikke indstillet på, men hendes ting befandt sig stadig i parrets hjem. Derfor besøgte hun mandens bror, der er bosat i Ullerslev, for at søge om hjælp. Den 34-årige var imidlertid også til stede, og da broren på et tidspunkt forlod adressen, udviklede det sig igen voldeligt.

Ifølge anklageskriftet blev kvinden presset ned i en sofa, mens han holdt toiletpapir for hendes mund og næse, så hun havde svært ved at trække vejret. Samtidig stak han sit knæ ned i den gravide mave og truede med at slå det ufødte barn ihjel, hvis hun ikke gik med til at få en abort.

Mens den tiltalte betegnede det hele som purre opspind, vurderede byretten, at ofrets egen forklaring i sagen var troværdig. I strafudmålingen har man både lagt vægt på karakteren og omfanget af volden begået mod en sagesløs kvinde. Dog fandt retten ikke bevis for, at han også truede med at hænge hende op i loftet og skære barnet ud.

Gravid kvinde udsat for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce