Nyborg Kommune, AOF Østfyn og Østfyns Handicap Idrætsforening fortsætter samarbejdet.

Nyborg: Forsøget med at lade alle borgere i Nyborg Kommune over 65 eller borgere med en kronisk lidelse gratis deltage i bevægelsestræning i varmt vand har været en kæmpe succes, der har betydet, at der nu er venteliste for at deltage i træningen.

Derfor er det også et meget enigt Ældreudvalg, der har valgt at lade ordningen fortsætte i de kommende år.

Projektet med gratis varmtvandsgymnastik for ældre borgere har kørt i to år, og der har været etableret i alt 16 ugentlige hold fordelt på tirsdage og onsdage. Om tirsdagen Østfyns Handicap Idrætsforening stået for træningen, men det om onsdagen har været AFO Østfyn, der har haft hold fra klokken 8 til 15. Formål med projektet har været at lade ældre over 65 og borgere med en kronisk sygdom træne i varmtvandsbassin, fordi det er godt for deres fysiske funktionsniveau. Desuden begrænser det følgerne og komplikationerne ved sygdom og giver det de ældre borgere en bedre livskvalitet ikke mindst.

Det fremgår af en stor evaluering af projektet, der er baggrunden for, at det politikerne nu vil forlænge projektet, og muligvis også udvide det, så ventelisten kan kommes til livs.

- Vi skal nu have en dialog med folkene ude i idrætscentret, for at høre, om vi eventuelt kan få lidt mere tid i svømmehallen til varmtvands-hold, for det er faktisk politikernes ønske, at endnu flere skal have lov til at træne i varmt vand. Effekterne har vist sig at være meget gode, lyder det fra vicekommunaldirektør Søren Møllegaard.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.