Grådighed: Alle vil have fingre i guldskatten


Grådighed: Alle vil have fingre i guldskatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Jagten på den gyldne skat" går ind, når Nybrog Ungdomsskole i påske og i ugen efter indtager Bastionen for at levere års rockmusical.

Nyborg: De 40 unge, der i løbet af vinterne er gået til faget rockmusical i Nyborg Ungdomsskole, har øvet sig i drama, tekster, sange og musik, som altsammen peger frem mod påskeferien.

Her mødes de unge og deres lærere og instruktører i teatersalen i Bastionen i en en travl og hektisk periode på ni-ti dage for at stykke musical-dramaet "Jagen på den gyldne skat" sammen til en seværdig forestilling med premiere anden påskedag den 17. april klokken 19.

Jesper Nielsen, talsmand for instruktørteamet, fortæller, at årets musical foregår i en tid, der mest rimer på 1700-tallet. Eventyrforestillingen udspiller sig på en caribisk vulkanø. Hovedpersonerne er de forældreløse søskende Jack og Jill, der udnyttes groft af den onde kromutter. De rømmer fra kroen og hvirvles ind i eventyret, hvor øens oprindelige befolkning hvert år må ofre til vulkanguden for at undgå udbrud. Men den gyldne gudefigur er væk. Hvem har stjålet den?

Snart går jagten sådan, at mens indianerne vil have deres guldfigur for at sikre øens overlevelse, er det snart søfolk, så pirater, præsteskabet elleer andre grupper, der begærligt bare vil have fingre i guldet. Tidsperioden får rent kostumemæssigt et twist, så publikum for eksempel møder pirater, der nærmest ser ud som glamrock-musikere. Og en gruppe englændere er klædt som britpop-fans.

 

 

Egenproduktion

Hele herligheden er som altid egenproduktion hele vejen igennem. Lærerholdet har selv skrevet stykket ud fra en idé, der har været længe undervejs.

- Jeg tror, det var i 2002 eller 2003, vi snakkede om sådan en historie. Nogle gange skal den slags ligge og simre en tid, før den så er der, siger Jesper Nielsen om skriveprocessen, der gik i gang for halvandet år siden. Ud over historien skrives også tekster og musik til alle sange af gruppen.

- Vi har skrevet ud fra, at vi vidste, at Bastionens scene ville blive bygget om. Så vi har arbejdet en hel del med at kunne udnytte de nye muligheder, især drejescenen får vi god brug for til hurtige sceneskift, siger Jesper Nielsen.

Ud over premieren 17. april er der i ugen efter påske forestilling hver aften til og med fredag den 21. april. Alle forestillinger er er offentlige, billetter købes på Nyborg Ungdomsskoles hjemmeside.

Grådighed: Alle vil have fingre i guldskatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce